Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Театрална импресия "4+1" от Димитър Кабаков

... прочети още Театрална импресия, която разгръща отношенията между художника и неговите музи. Застиналите женски портрети оживяват, за да разкрият пред нас историята на тяхното създаване и как срещата с изкуството може да промени живота ти завинаги. Пиесата е посветена на художника Янаки Манасиев, известен със своите женски портрети. Драматургът Димитър Кабаков се вдъхновява от конкретни негови картини и съживява лицата от тях, вдъхвайки им живот с вълнуващи сюжети. Автор - Димитър Кабаков Режисьор - Надя Панчева Музика - Асен Аврамов Сценограф и костюми - Ясмин Манделли Участват - Ирена Ненчева, Дориана Гълъбова, Маргарита Костова, Мариета Калъпова, Сергей Константинов Три жени се събират в галерията, за да почетат паметта на твореца, който ги е запечатал във вечността. Възрастна баба от малко село, която за пръв път има досег с изкуството, малтретирана от мъжа си жена, която е зациклила в своя труден бит и едно младо момиче, което се влюбва в художника и променя живота си завинаги са героините в тази импресия. В историята се намесва и четвърта жена, която никога не е била нарисувана. Събирайки се заедно, всички те изживяват наново срещите си с Янаки, който оставя следа в живота на всяка една от тях.

29 януари 2024 от 19:30ч.
Плевен  · 
Драматично-куклен театър "Иван Радоев"- Плевен (ул. "Васил Левски" 155)
изминало
12 март 2024 от 18:30ч.
изминало
13 март 2024 от 18:00ч.
изминало
29 март 2024 от 19:00ч.
Плевен  · 
Драматично-куклен театър "Иван Радоев"- Плевен (ул. "Васил Левски" 155)
изминало
Театрална импресия, която разгръща отношенията между художника и неговите музи. Застиналите женски портрети оживяват, за да разкрият пред нас историята на тяхното създаване и как срещата с изкуството може да промени живота ти завинаги. Пиесата е посветена на художника Янаки Манасиев, известен със своите женски портрети. Драматургът Димитър Кабаков се вдъхновява от конкретни негови картини и съживява лицата от тях, вдъхвайки им живот с вълнуващи сюжети.

Автор - Димитър Кабаков
Режисьор - Надя Панчева
Музика - Асен Аврамов
Сценограф и костюми - Ясмин Манделли
Участват - Ирена Ненчева, Дориана Гълъбова, Маргарита Костова, Мариета Калъпова, Сергей Константинов

Три жени се събират в галерията, за да почетат паметта на твореца, който ги е запечатал във вечността. Възрастна баба от малко село, която за пръв път има досег с изкуството, малтретирана от мъжа си жена, която е зациклила в своя труден бит и едно младо момиче, което се влюбва в художника и променя живота си завинаги са героините в тази импресия. В историята се намесва и четвърта жена, която никога не е била нарисувана. Събирайки се заедно, всички те изживяват наново срещите си с Янаки, който оставя следа в живота на всяка една от тях.
Прочети още
Плевен, ул. "Васил Левски" 155

Телефон: 064 848 053

Цена

от 10.00 лв. до 14.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
14.03.2024г.
Преглеждания:
47 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
11 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Кукления спектакъл за деца "Лакомият змей" на 27 Април, в Камерна зала на ДКТ "Иван Радоев"
Валидност на ваучера:
27 Април 2024 (Събота)
Към офертата
Кукленият спектакъл за деца "Лакомият змей" на 9 Май, в Камерна зала на ДКТ "Иван Радоев"
Валидност на ваучера:
9 Май 2024 (Четвъртък)
Към офертата
Представлението за деца "Грозното патенце" на 24 Април, в Камерна зала на ДКТ "Иван Радоев"
Валидност на ваучера:
24 Април 2024 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа