Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Национален фолклорен събор "На Белица на хорото" - Белица

... прочети още Национален фолклорен събор "На Белица на хорото" е насочен към представяне самобитността на българския фолклор и колоритността на националните костюми. Целта на събора е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор. Да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и да се предаде живото духовно културно наследство на българина. Да утвърди присъствието на фолклорното танцово и музикално наследство в съвременния живот и да представи възможност за изява на колективи от цялата страна. По инициатива на Представителен Ансамбъл "НАШЕНЦИ" - Стара Загора На 10.08.2019 г. /събота/ с. Белица, Община Трявна, ще бъде домакин на V-то издание на Национален събор "На Белица на хорото". Възстановяването на този стар събор цели да се съхрани и популяризира българския фолклор както в нашата страна, така и в чужбина. Да се постигнат устойчиви резултати в опазване на българските традиции и обичаи. Участниците в събора могат да посетят забележителностите на гр. Трявна, който е отправна точка за много дестинации – Дряново, Дряновски манастир, пещерата Бачо Киро, еко-пътеките над манастира, Боженци, Габрово и Етъра. Наблизо се намира и старопрестолният град Велико Търново. Село Белица се намира в Предбалкана, в Трявненската планина, на надморска височина 460 м. През селото преминава река Белица. Районът на местността е с богата история и е населен от най-древни времена.

10 август 2019
c.Белица (Област Габрово) - Трявна
изминало
Национален фолклорен събор "На Белица на хорото" е насочен към представяне самобитността на българския фолклор и колоритността на националните костюми.

Целта на събора е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор. Да се представи пъстротата на българското фолклорно изкуство и да се предаде живото духовно културно наследство на българина. Да утвърди присъствието на фолклорното танцово и музикално наследство в съвременния живот и да представи възможност за изява на колективи от цялата страна.

По инициатива на Представителен Ансамбъл "НАШЕНЦИ" - Стара Загора

На 10.08.2019 г. /събота/ с. Белица, Община Трявна, ще бъде домакин на V-то издание на Национален събор "На Белица на хорото".

Възстановяването на този стар събор цели да се съхрани и популяризира българския фолклор както в нашата страна, така и в чужбина. Да се постигнат устойчиви резултати в опазване на българските традиции и обичаи.

Участниците в събора могат да посетят забележителностите на гр. Трявна, който е отправна точка за много дестинации – Дряново, Дряновски манастир, пещерата Бачо Киро, еко-пътеките над манастира, Боженци, Габрово и Етъра. Наблизо се намира и старопрестолният град Велико Търново.

Село Белица се намира в Предбалкана, в Трявненската планина, на надморска височина 460 м. През селото преминава река Белица. Районът на местността е с богата история и е населен от най-древни времена.
Прочети още
Сподели това събитие:
Още за събитието:
Тагове:
Дата на актуализация:
25.02.2019г.
Преглеждания:
1868 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

4 посещения на Kangoo Jumps
22 бр. 88:88:88 20 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Юли до 19 Август 2020г.
Към офертата
Dance-Hot Kangoo -46%
4 посещения на Kangoo Jumps
22 бр. 61:07:05 20 бр. 1 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Цена: 11.90лв 22.00лв
Среща с легендата на Манчестър Юнайтед - Пол Скоулс, на 11 Октомври във Велико Търново
30 бр. 31 бр. 65 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Октомври 2020 (Неделя)
Към офертата
"Забраненото шоу на Рачков" - на 23 Октомври във Велико Търново
1440 бр. 1438 бр. 4 бр. 130 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Октомври 2020 (Петък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната