София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Пунтал"

... прочети още Фламенко звездата Давид Перес танцува във Варна спектакъла на чувствата „Пунтал“. Заедно с Мария Хосе Леон големият танцьор носи огнени емоции на Европейския музикален фестивал във Варна на 28 април 2020 Един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко Давид Перес прие тази година поканата да гостува на Европейския музикален фестивал - Варна. Той ще представи своя хитов спектакъл „Пунтал“ заедно с Мария Хосе Леон на 28 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Постановката навлиза в дълбочината на фламенкото и неговите основи - китарата, текстовете на песните, изразителността на движенията. Давид Перес разкрива същността на "Puntal"/Основи/: „Това е спектакъл, който се ражда от простотата, от необходимостта и от най-дълбоките бездни на душата на един артист. Бяга от аргументация и драматургия. Основава се на самите чувства, залегнали в същността на артиста, от онази особена чувствителност, която го характеризира и го различава от останалите. Това е „тризъбецът“, основите на фламенко - музика, пеене, танц. Пеенето кара сетивата на артиста да вибрират, китарата дава живот на тялото му, а словото отприщва целия изразен потенциал, показвайки артиста такъв, какъвто е.“ Неизброими са трупите, с които танцува испанската звезда. Най-значимите спектакли на Давид Перес са: "В духа на 6 струни" на Хосе Луис Ортис Нуево, "Разтърсвания" и "Два гласа за един танц" с Ниньо де Пура и Маноло Франко (китаристи) и Карлос Пиняна (певец), финалната вечер на фламенко биеналето в Рим 2009 със спектакъла "Севилска вечер", спектакълът "Четири вечери" на фламенко-биеналето в Севиля 2008, "Фламенко-въздишка" на танцьорката Мануела Карраско, "Кармен" на Салвадор Табора. Откакто е започнал своя творчески път, Давид Перес танцува в най-различни "таблаос": "Ел Аренал", "Лос Гайос" (Петлите), "Каса де ла Мемория (Дом на паметта), "Севилско патио" или "Каса Патас". Критикът Хуан Верхильос го определя като "Прочувствен до мозъка на костите", а Хавиер Прието казва, че Перес танцува "новата фламенко традиция". От 2004 г. Давид Перес се изявява и като хореограф. Неговият спектакъл „Фламенкос“ покорява с огъня си Нидерландия, Турция, Азия, Кения и Кувейт. Постановката му „Фламенкото“ се играе 6 месеца в Токио, представена е и в София и Русе. Артистът съчетава многобройните си турнета в чужбина с преподавателска дейност в академията на Мануел Бетансос. Билетите за концерта „Puntal“ на Давид Перес са на цени от 20 до 50 лв. Билети могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс. Продажбите на билети стартират с промо акция за Св. Валентин - до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка от общо 10 лв.

28 април 2020 от 19:00ч.
Варна  · 
Фестивален и конгресен център - Варна (бул. "Сливница" 2)
изминало
Фламенко звездата Давид Перес танцува във Варна спектакъла на чувствата „Пунтал“. Заедно с Мария Хосе Леон големият танцьор носи огнени емоции на Европейския музикален фестивал във Варна на 28 април 2020

Един от знаковите танцьори и хореографи на съвременното фламенко Давид Перес прие тази година поканата да гостува на Европейския музикален фестивал - Варна. Той ще представи своя хитов спектакъл „Пунтал“ заедно с Мария Хосе Леон на 28 април в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.
Постановката навлиза в дълбочината на фламенкото и неговите основи - китарата, текстовете на песните, изразителността на движенията. Давид Перес разкрива същността на "Puntal"/Основи/: „Това е спектакъл, който се ражда от простотата, от необходимостта и от най-дълбоките бездни на душата на един артист. Бяга от аргументация и драматургия. Основава се на самите чувства, залегнали в същността на артиста, от онази особена чувствителност, която го характеризира и го различава от останалите. Това е „тризъбецът“, основите на фламенко - музика, пеене, танц. Пеенето кара сетивата на артиста да вибрират, китарата дава живот на тялото му, а словото отприщва целия изразен потенциал, показвайки артиста такъв, какъвто е.“

Неизброими са трупите, с които танцува испанската звезда. Най-значимите спектакли на Давид Перес са: "В духа на 6 струни" на Хосе Луис Ортис Нуево, "Разтърсвания" и "Два гласа за един танц" с Ниньо де Пура и Маноло Франко (китаристи) и Карлос Пиняна (певец), финалната вечер на фламенко биеналето в Рим 2009 със спектакъла "Севилска вечер", спектакълът "Четири вечери" на фламенко-биеналето в Севиля 2008, "Фламенко-въздишка" на танцьорката Мануела Карраско, "Кармен" на Салвадор Табора.

Откакто е започнал своя творчески път, Давид Перес танцува в най-различни "таблаос": "Ел Аренал", "Лос Гайос" (Петлите), "Каса де ла Мемория (Дом на паметта), "Севилско патио" или "Каса Патас". Критикът Хуан Верхильос го определя като "Прочувствен до мозъка на костите", а Хавиер Прието казва, че Перес танцува "новата фламенко традиция".

От 2004 г. Давид Перес се изявява и като хореограф. Неговият спектакъл „Фламенкос“ покорява с огъня си Нидерландия, Турция, Азия, Кения и Кувейт. Постановката му „Фламенкото“ се играе 6 месеца в Токио, представена е и в София и Русе. Артистът съчетава многобройните си турнета в чужбина с преподавателска дейност в академията на Мануел Бетансос.

Билетите за концерта „Puntal“ на Давид Перес са на цени от 20 до 50 лв. Билети могат да се купят от касата и сайта на Фестивалния комплекс.

Продажбите на билети стартират с промо акция за Св. Валентин - до 14 февруари два закупени билета за всеки един от концертите във фестивала носят отстъпка от общо 10 лв.
Прочети още
Варна, бул. "Сливница" 2

Телефон: Билетен център: тел.: 052 685 214

Цена

от 30.00 лв. до 50.00 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
07.02.2020г.
Преглеждания:
14 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Фолклорният спектакъл "Ние, българите" на Ансамбъл "Чинари" на 20 Октомври
256 бр. 277 бр. 50 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
20 Октомври 2020 (Вторник)
Към офертата
Комедията "Помощ, жена ми е луда!" на 12 Октомври
94 бр. 120 бр. 3 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
12 Октомври 2020 (Понеделник)
Към офертата
Гледайте комедийния хит на сезона! "Нашата голяма френска сватба" - на 13 Юли
74 бр. 81 бр. 2 бр. 43 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
13 Юли 2020 (Понеделник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития

чт, 09 юли 2020 от 21:30
25.00лв.
Купи билет
Клуб Menthol Преглеждания 480 след 39 дни Започва
пт, 10 юли 2020 от 21:00
10.00 - 50.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 635 след 40 дни Започва

Изминали събития наблизо

сб, 30 май 2020 от 23:00
Rubik Art Center Преглеждания 27
вт, 26 май 2020
Варна Преглеждания 161
Минало събитие
пт, 22 май 2020
Варна Преглеждания 230