Рейтинг:
0.0
Минало събитие

"Пътят на пилигрима"

... прочети още Акустичният проект със старинна музика „Пътят на пилигрима" на Деница Серафим ще бъде представен във Варна на 27 ноември в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" от 19:00 ч. „Пътят на пилигрима" е музикално пътешествие из Европа от XVI в. – време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок. Деница Серафим се вдъхновява от тези епохи и артистично пресъздава това пътешествие в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из стара Европа. Нейните мелодии са повлияни от автентичното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на различни европейски езици тази музика носи приказно усещане, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика. В своя първи самостоятелен акустичен проект тя събира талантливи музиканти, които влизат в ролята на тези пътници и оживяват нейните музикални идеи. Участниците в това пътешествие са Асен Маринов - китара, аранжимент; Бояна Зарева - цигулка, виола, беквокали; Емил Михов - виола да гамба и блокфлейта; Йордан Владев - етно флейти, ударни; Деница Димитрова - келтска арфа, Емил Джордж - сакбът; Нейко Бодуров - тромпет; Анита Нейчева - бендир, перкусии, тамборино и разбира се, Деница Серафим - вокал, музика и костюмография. Избраните инструменти са характерни за старата европейска музика и създават специално звучене и настроение като в същото време атрактивно представят музиката на сцена. Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки интересна и автентична средновековна визия на основните действащи лица в този концерт. Билети за концерта могат да се намерят в мрежата на Ивентим и на касата във Фестивалния комплекс във Варна. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура" по програма "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ" и е част от проекта "Джаз Плюс Концерти:"Пътят на пилигрима" и "Отвъд нотите:Роберто Фонсека и Нови български гласове" и от Община Варна.

27 ноември 2022 от 19:00ч.
Варна  · 
Градска художествена галерия - Варна (ул. "Любен Каравелов" №1)
изминало
Акустичният проект със старинна музика „Пътят на пилигрима"
на Деница Серафим ще бъде представен във Варна на 27 ноември
в Градската художествена галерия "Борис Георгиев" от 19:00 ч.

„Пътят на пилигрима" е музикално пътешествие из Европа от XVI в. – време, в което се преплитат Средновековие, Ренесанс и Барок. Деница Серафим се вдъхновява от тези епохи и артистично пресъздава това пътешествие в песни, които съпровождат поклонническия път на група пилигрими, странстващи из стара Европа. Нейните мелодии са повлияни от автентичното звучене на музиката на Англия и Дания, Испания и Италия. Изпълнена на различни европейски езици тази музика носи приказно усещане, наситено с романтиката на северното звучене, средновековните ритми и ренесансовата музика.

В своя първи самостоятелен акустичен проект тя събира талантливи музиканти, които влизат в ролята на тези пътници и оживяват нейните музикални идеи. Участниците в това пътешествие са Асен Маринов - китара, аранжимент; Бояна Зарева - цигулка, виола, беквокали; Емил Михов - виола да гамба и блокфлейта; Йордан Владев - етно флейти, ударни; Деница Димитрова - келтска арфа, Емил Джордж - сакбът; Нейко Бодуров - тромпет; Анита Нейчева - бендир, перкусии, тамборино и разбира се, Деница Серафим - вокал, музика и костюмография.
Избраните инструменти са характерни за старата европейска музика и създават специално звучене и настроение като в същото време атрактивно представят музиката на сцена. Деница Серафим влиза и в ролята на художник по костюмите, пресъздавайки интересна и автентична средновековна визия на основните действащи лица в този концерт.

Билети за концерта могат да се намерят в мрежата на Ивентим и на касата във Фестивалния комплекс във Варна.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура" по програма "ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ЧАСТНИ КУЛТУРНИ ОРГАНИЗАЦИИ" и е част от проекта "Джаз Плюс Концерти:"Пътят на пилигрима" и "Отвъд нотите:Роберто Фонсека и Нови български гласове" и от Община Варна.
Прочети още
Варна, ул. "Любен Каравелов" №1

Телефон: 052 612 363; 052 620 446

Цена

15 лв.

Сподели това събитие:
Източник:
Тагове:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
07.11.2022г.
Преглеждания:
45 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
2 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Постановката "Поразените" на 18 Февруари, в Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна
5 бр. 3 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
18 Февруари 2023 (Събота)
Към офертата
Филип Аврамов, Мария Сапунджиева и Татяна Цветкова е премиерната постановка "Изненадаа..." на 14 Февруари във ФКЦ - Варна
Валидност на ваучера:
14 Февруари 2023 (Вторник)
Към офертата
Най-новият спектакъл "Обир" с участието на Влади Въргала - на 8 Февруари във ФКЦ
71 бр. 64 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
8 Февруари 2023 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития