София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Национален ученически театрален фестивал "Арлекин" - Нова Загора

... прочети още Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците. Да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната. Община Нова Загора има опит в организирането на театрални фестивали. В продължение на доста години тя организира Национален фестивал на камерните любителските театри с международно участие, който от 2014 г. прерасна в Национален фестивал на любителските театри, без ограничение само за камерни състави. Театър „Минко Балкански” е напълно реконструиран и обзаведен през 2006 г. със средства от фондация „Миньо Балкански” и дарен на СУ”Христо Ботев”, като по този начин училището е единствено в страната, което разполага със собствен театрален салон с 350 седящи места. Фестивалът не е с конкурсен характер. Всеки театрален състав, участвал във фестивала, получава грамота за участие. Право на участие имат ученически театрални състави от всички училищни степени, представящи драматургични творби от всички жанрове: драматичен театър, комедия, музикален театър /мюзикъл, оперета/, младежки шоу програми.

24 март 2020
до 27 март 2020
Нова Загора  · 
Театър "Минко Балкански" - Нова Загора (ул. "Сан Стефано" 4)
изминало
Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците. Да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната. Община Нова Загора има опит в организирането на театрални фестивали. В продължение на доста години тя организира Национален фестивал на камерните любителските театри с международно участие, който от 2014 г. прерасна в Национален фестивал на любителските театри, без ограничение само за камерни състави.

Театър „Минко Балкански” е напълно реконструиран и обзаведен през 2006 г. със средства от фондация „Миньо Балкански” и дарен на СУ”Христо Ботев”, като по този начин училището е единствено в страната, което разполага със собствен театрален салон с 350 седящи места.

Фестивалът не е с конкурсен характер. Всеки театрален състав, участвал във фестивала, получава грамота за участие. Право на участие имат ученически театрални състави от всички училищни степени, представящи драматургични творби от всички жанрове: драматичен театър, комедия, музикален театър /мюзикъл, оперета/, младежки шоу програми.
Прочети още
Нова Загора, ул. "Сан Стефано" 4
Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
27.02.2020г.
Преглеждания:
24 бр.

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития в страната

пт, 29 май 2020
Панагюрище Преглеждания 1753 след 2 дни Започва
пт, 29 май 2020
Вход свободен
Мездра Преглеждания 38 след 2 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
чт, 13 юни 2019 от 19:30
Нова Загора Преглеждания 106