Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Национален ученически театрален фестивал "Арлекин" - Нова Загора

... прочети още Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците. Да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната. Община Нова Загора има опит в организирането на театрални фестивали. В продължение на доста години тя организира Национален фестивал на камерните любителските театри с международно участие, който от 2014 г. прерасна в Национален фестивал на любителските театри, без ограничение само за камерни състави. Театър „Минко Балкански” е напълно реконструиран и обзаведен през 2006 г. със средства от фондация „Миньо Балкански” и дарен на СУ”Христо Ботев”, като по този начин училището е единствено в страната, което разполага със собствен театрален салон с 350 седящи места. Фестивалът не е с конкурсен характер. Всеки театрален състав, участвал във фестивала, получава грамота за участие. Право на участие имат ученически театрални състави от всички училищни степени, представящи драматургични творби от всички жанрове: драматичен театър, комедия, музикален театър /мюзикъл, оперета/, младежки шоу програми.

24 март 2020
до 27 март 2020
Нова Загора  · 
Театър "Минко Балкански" - Нова Загора (ул. "Сан Стефано" 4)
изминало
Целта на фестивала е да насърчи ученическото театрално творчество и популяризирането на театралното изкуство сред учениците. Да подпомогне развитието на общокултурното пространство в областта на ученическото театрално изкуство в страната. Община Нова Загора има опит в организирането на театрални фестивали. В продължение на доста години тя организира Национален фестивал на камерните любителските театри с международно участие, който от 2014 г. прерасна в Национален фестивал на любителските театри, без ограничение само за камерни състави.

Театър „Минко Балкански” е напълно реконструиран и обзаведен през 2006 г. със средства от фондация „Миньо Балкански” и дарен на СУ”Христо Ботев”, като по този начин училището е единствено в страната, което разполага със собствен театрален салон с 350 седящи места.

Фестивалът не е с конкурсен характер. Всеки театрален състав, участвал във фестивала, получава грамота за участие. Право на участие имат ученически театрални състави от всички училищни степени, представящи драматургични творби от всички жанрове: драматичен театър, комедия, музикален театър /мюзикъл, оперета/, младежки шоу програми.
Прочети още
Нова Загора, ул. "Сан Стефано" 4
Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
02.11.2021г.
Преглеждания:
210 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
3 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

"Музиката на Италия" с Руслан Мъйнов и Левон Манукян - на 4 Ноември, в Читалище "Диньо Сивков" - Нова Загора
Валидност на ваучера:
4 Ноември 2024 (Понеделник)
Към офертата
Златните хитове на Райко Кирилов и Йорданка Варджийска - 20-годишен юбилей на дуета: Концерт на 17 Октомври, в Читалище "Диньо П. Сивков", Нова Загора
Валидност на ваучера:
17 Октомври 2024 (Четвъртък)
Към офертата
Спектакълът "Вечер със звездните тенори" на 25 Септември, в Народно читалище "Диньо П. Сивков" - Нова Загора
Валидност на ваучера:
25 Септември 2024 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Събития наблизо

ср, 25 сеп 2024 от 19:00
18.00 - 25.00лв.
Купи билет
Нова Загора Преглеждания 184 след 70 дни Започва

Изминали събития наблизо

Минало събитие
вт, 13 фев 2024 от 19:00
Нова Загора Преглеждания 3073
Минало събитие
сб, 07 окт 2023 от 11:00
Нова Загора Преглеждания 240
чт, 15 сеп 2022
Нова Загора Преглеждания 2898