Рейтинг:
0.0
Времето в Любимец

Днес, 23 окт.

12° 21° 20°C облачно

Утре, 24 окт.

15° 14°C слаб дъжд

Понеделник, 25 окт.

13° 12°C ясно небе

Вторник, 26 окт.

12° 10°C облачно

Сряда, 27 окт.

15° 13°C облачно

Четвъртък, 28 окт.

15° 14°C предимно ясно

Петък, 29 окт.

16° 14°C разкъсана облачност
Покажи още от времето
Минало събитие

Национален фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд"

... прочети още Национален фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" – XI-то издание 18 - 19 септември на откритата сцена в центъра на с. Лозен. Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета-1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерство на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН. Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата! Целта на Национален фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“ е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни. Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.

22 юни 2019
до 23 юни 2019
c.Лозен (Област Хасково) - Любимец
изминало
12 юни 2021
до 13 юни 2021
c.Лозен (Област Хасково) - Любимец
изминало
18 септември 2021
до 19 септември 2021
c.Лозен (Област Хасково) - Любимец
изминало
Национален фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" – XI-то издание 18 - 19 септември на откритата сцена в центъра на с. Лозен.

Организатор на фестивала е Народно читалище „Просвета-1925” с. Лозен, обл. Хасково, със съдействието на: Кметство село Лозен, Община Любимец, Министерство на културата и Института за етнология и фолклористика към БАН. Фестивалът е с конкурсен характер, с награден фонд и се провежда под патронажа на Министерството на културата!

Целта на Национален фолклорен фестивал „Кехлибарен грозд“ е да популяризира изворния фолклор на България. Да стимулира представянето на местни традиции – издирването и изпълнението на песни, мелодии, танци, обичаи, характерни за местната култура, от която са изпълнителите (групи за автентичен фолклор, танцови клубове, народни хорове и др.), като по този начин съдейства за съхранението и предаването на нематериалното културно наследство, участващо в изграждането на идентичността ни.

Съгласно статута на фестивала, в него могат да вземат участие различни колективи, групи представящи народни обичаи, певчески групи, танцьори, ансамбли, танцови клубове, народни хорове и оркестри, индивидуални изпълнители и др. формации от страната, които представят български фолклор и ще се състезават съгласно регламента на фестивала.
Прочети още
Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Подходящо:
За семейства
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
07.07.2021г.
Преглеждания:
867 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
1 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Стрелба с пистолет Glock или калашник AK-47 - с инструктор
8 бр. 7 бр. 1 бр. 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 10 Септември до 4 Декември 2021г.
Към офертата
Забавление край Хасково! Урок по конна езда за начинаещи или свободна езда за напреднали - в с. Брястово
9 бр. 9 бр. 4 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юни до 17 Декември 2021г.
Към офертата
Фотосесия на тема есен или Хелоуин - с 10 обработени кадри и 3 разпечатани на хартия, от Фотостудио в Градът
1 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Октомври до 20 Ноември 2021г.
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната