София 28 октомври Пловдив 21 октомври Варна 26 септември Бургас 25 септември Русе 14 октомври Шумен 15 октомври В. Търново 23 октомври Пловдив 22.10 Изкупено
Рейтинг:
0.0
Времето в Стара Загора

Днес, 04 юни.

12° 24° 24°C слаб дъжд

Утре, 05 юни.

10° 22° 19°C разсеяна облачност

Събота, 06 юни.

10° 22° 19°C разкъсана облачност

Неделя, 07 юни.

12° 21° 18°C умерен дъжд

Понеделник, 08 юни.

13° 24° 22°C слаб дъжд

Вторник, 09 юни.

14° 24° 22°C силен дъжд

Сряда, 10 юни.

14° 24° 23°C умерен дъжд
Покажи още от времето
Минало събитие

Национален фестивал на българския фолклор и българските традиционни ястия - с. Пряпорец

... прочети още Национален фестивал на българския фолклор и българските традиционни ястия - Пряпорец. Организатори на мероприятието са НЧ” Христо Ботев – 1928”с. Пряпорец, Общ. Стара Загора и НЧ „ Пробуда – 1928” с. Змейово, Общ. Стара Загора. Със съдействието на Община Стара Загора. Българския фолклор – от далеч иде по древни и неравни пътища, от хайдушки сборища, от празнични мегдани, от момински седенки, от буйни трапези, от тъмни зандани, от пъстри сватби, от годежи и кръщавки. Той е въздуха, който диша българина. Земята по която стъпва и небето, към което вдига взор. Той е вселена без начало и край и когото омая, го омайва завинаги! Целта на фестивала е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор и традиционните български ястия – непресъхващ извор на нашата култура. - Във фестивала могат да участват: певчески групи и индивидуални изпълнители / препоръчително е да има песен за трапеза/, танцови формации и групи за изворен фолклор. - Награди и отличия ще бъдат присъдени от жури в двата раздела – „Български фолклор” и „Традиционни български ястия”. - В раздел „Традиционни български ястия” всички участващи колективи ще получат диплом за уникално българско ястие, а отличените ще получат диплом и предметни награди за: визия, вкус, автентична рецепта, десерт и най- добра етно визия. Всички участващи колективи във фестивала ще получат грамоти за участие и предметни награди. Начало – 10.00 часа - Представяне на ястията - Програма на участващите колективи - Заключителен концерт Ще бъдат оформени кътове за готвене със специалното участие на самодейци от читалища, клубове, НПО и граждани с опит и умения в традиционната българска кухня. Интересната атракция ще започне от самото начало на фестивала. Разходите за пътни, нощувка и храна са за сметка на участниците. Организаторите не предвиждат такса за участие във фестивала и ще съдействат на групите за настаняване в хотели и къщи за гости, намиращи се в близост до мястото на провеждане на фестивала.

15 юни 2019 от 10:00ч.
c.Пряпорец (Област Стара Загора) - Стара Загора
изминало
Национален фестивал на българския фолклор и българските традиционни ястия - Пряпорец. Организатори на мероприятието са НЧ” Христо Ботев – 1928”с. Пряпорец, Общ. Стара Загора и НЧ „ Пробуда – 1928” с. Змейово, Общ. Стара Загора. Със съдействието на Община Стара Загора.

Българския фолклор – от далеч иде по древни и неравни пътища, от хайдушки сборища, от празнични мегдани, от момински седенки, от буйни трапези, от тъмни зандани, от пъстри сватби, от годежи и кръщавки. Той е въздуха, който диша българина. Земята по която стъпва и небето, към което вдига взор. Той е вселена без начало и край и когото омая, го омайва завинаги!

Целта на фестивала е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор и традиционните български ястия – непресъхващ извор на нашата култура.

- Във фестивала могат да участват: певчески групи и индивидуални изпълнители / препоръчително е да има песен за трапеза/, танцови формации и групи за изворен фолклор.

- Награди и отличия ще бъдат присъдени от жури в двата раздела – „Български фолклор” и „Традиционни български ястия”.

- В раздел „Традиционни български ястия” всички участващи колективи ще получат диплом за уникално българско ястие, а отличените ще получат диплом и предметни награди за: визия, вкус, автентична рецепта, десерт и най- добра етно визия.

Всички участващи колективи във фестивала ще получат грамоти за участие и предметни награди.

Начало – 10.00 часа
- Представяне на ястията
- Програма на участващите колективи
- Заключителен концерт

Ще бъдат оформени кътове за готвене със специалното участие на самодейци от читалища, клубове, НПО и граждани с опит и умения в традиционната българска кухня.

Интересната атракция ще започне от самото начало на фестивала.

Разходите за пътни, нощувка и храна са за сметка на участниците.

Организаторите не предвиждат такса за участие във фестивала и ще съдействат на групите за настаняване в хотели и къщи за гости, намиращи се в близост до мястото на провеждане на фестивала.
Прочети още
Сподели това събитие:
Още за събитието:
Подходящо:
За деца
За семейства
За възрастни
Дата на актуализация:
28.05.2020г.
Преглеждания:
1121 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Цял ден ползване на полуоткрит минерален басейн, сауна и парна баня
48 бр. 25 бр. 6 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 30 Юни 2020г.
Към офертата
Гледайте Румен Угрински и Станимир Гъмов в комедията "Баща ми се казва Мария" - на 2 Юли
нова оферта 10 бр. 88:88:88 Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
2 Юли 2020 (Четвъртък)
Към офертата
Театър под звездите! Гледайте лиричната комедия "Прелестите на изневярата" на 23 Юни
8 бр. 1 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
23 Юни 2020 (Вторник)
Към офертата

Коментари

Коментирай 500 символа

Подобни събития в страната