Рейтинг:
0.0
Минало събитие

Международен куклено-театрален фестивал за възрастни "ПИЕРО" - Стара загора

... прочети още Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” е нова неконвенционална Европейска сцена на куклено-театралното изкуство с вкус за различни форми и нетипичното, а именно: куклен театър за възрастни. Той е носител на носител на знака EFFE label от Международното жури на EFFE. Основна цел на фестивала е да популяризира и развива професионалното куклено-театрално изкуство, както и признаването на културата като важен елемент от социалната интеграция. Събитието спомага изграждане на мрежа за творчески обмен и сътрудничество между творците от всички континенти. Фестивалът подкрепя креативността, международното разпространение на културни ценности и движението на творци, културни дейци и техните произведения. Част от програмата включва съспътстващи събития като уъркшопове, изложби, театрални семинари, арт борса, улично изкуство. Фестивалът има състезателен характер. Организира се от Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Национален център за театър, Министерство на културата.

24 септември 2019
до 29 септември 2019
Стара Загора  · 
Държавен куклен театър - Стара Загора (ул. "Ген. Гурко" 46)
изминало
24 септември 2021
до 29 септември 2021
Стара Загора  · 
Държавен куклен театър - Стара Загора (ул. "Ген. Гурко" 46)
изминало
Международният куклено-театрален фестивал за възрастни “ПИЕРО” е нова неконвенционална Европейска сцена на куклено-театралното изкуство с вкус за различни форми и нетипичното, а именно: куклен театър за възрастни. Той е носител на носител на знака EFFE label от Международното жури на EFFE. Основна цел на фестивала е да популяризира и развива професионалното куклено-театрално изкуство, както и признаването на културата като важен елемент от социалната интеграция. Събитието спомага изграждане на мрежа за творчески обмен и сътрудничество между творците от всички континенти. Фестивалът подкрепя креативността, международното разпространение на културни ценности и движението на творци, културни дейци и техните произведения.

Част от програмата включва съспътстващи събития като уъркшопове, изложби, театрални семинари, арт борса, улично изкуство.

Фестивалът има състезателен характер. Организира се от Държавен куклен театър – Стара Загора, Община Стара Загора, СНЦ “ПИЕРО”, Национален център за театър, Министерство на културата.
Прочети още
Стара Загора, ул. "Ген. Гурко" 46

Телефон: Билетна касата: 042 620 346

Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За младежи
За възрастни
Дата на актуализация:
12.07.2021г.
Преглеждания:
602 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
83 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Фотосесия на тема есен или Хелоуин - с 10 обработени кадри и 3 разпечатани на хартия, от Фотостудио в Градът
1 бр. 88:88:88 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Октомври до 20 Ноември 2021г.
Към офертата
Гледайте "Чичовци" - на 30 Ноември
10 бр. 15 бр. 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
30 Ноември 2021 (Вторник)
Към офертата
Комедията "Пижама за шестима" на 28 Октомври
17 бр. 9 бр. 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
28 Октомври 2021 (Четвъртък)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития в страната