Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Минало събитие

Международен маскараден фестивал "Кукерландия" - Ямбол

... прочети още Международният маскараден фестивал „Кукерландия“-2023 ще се проведе в Ямбол от 23 до 26 февруари Единственият маскараден фестивал, който се провежда вече 24 години без прекъсване, отново ще заблести в пълния си блясък в дните от 23 до 26 февруари в Ямбол след двугодишното ограничение в провеждането на дефилетата. „Кукерландия“ отново ще събере кукери, кукове, сурвакари, сирвишкаре, сурати, станчинари, мечкари, песяци, джамалари, камилари, старци, арапи, дервиши, бабугери, както и гости от чужбина. Общините Ямбол и Тунджа отново ще обединят сили за по-доброто провеждане на реномирания маскараден фестивал. В рамките на „Кукерландия“ ще се проведе и Националният кукерски празник „Кукериада – Тунджа, Долината на кукерите”. „Кукерландия“ ще започне в четвъртък, 23 февруари, с детския празник „Аз съм кукерче“. Маскирани малчугани от детските градини в Ямбол и от тунджанските села ще представят кукерските традиции на Ямболския регион. Международният маскараден фестивал ще бъде официално открит в петък, 24 февруари, след като традиционното карнавално шествие на кукери и маскирани деца завърши и започне концертът „Под знака на кукера“. В събота и неделя, 25 и 26 февруари, е кулминацията на празника – дефилетата на маскарадните групи в Градския парк. На обяд в събота ще се представят чуждестранните маскарадни и фолклорни групи извън конкурсната програма. В неделя, след като приключи дефилето, ще се проведе заседание на журито, за да бъдат определени отличените групи и персонажи във фестивала, а междувременно на публиката ще бъдат представени традициите на Сирни Заговезни. След това XXIV издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ ще бъде закрито със заключителен концерт.

27 февруари 2020
до 01 март 2020
Ямбол  · 
Градски парк - Ямбол (Градски парк)
изминало
23 февруари 2023
до 25 февруари 2023
Ямбол  · 
Градски парк - Ямбол (Градски парк)
изминало
Международният маскараден фестивал „Кукерландия“-2023 ще се проведе в Ямбол от 23 до 26 февруари

Единственият маскараден фестивал, който се провежда вече 24 години без прекъсване, отново ще заблести в пълния си блясък в дните от 23 до 26 февруари в Ямбол след двугодишното ограничение в провеждането на дефилетата. „Кукерландия“ отново ще събере кукери, кукове, сурвакари, сирвишкаре, сурати, станчинари, мечкари, песяци, джамалари, камилари, старци, арапи, дервиши, бабугери, както и гости от чужбина.

Общините Ямбол и Тунджа отново ще обединят сили за по-доброто провеждане на реномирания маскараден фестивал. В рамките на „Кукерландия“ ще се проведе и Националният кукерски празник „Кукериада – Тунджа, Долината на кукерите”.

„Кукерландия“ ще започне в четвъртък, 23 февруари, с детския празник „Аз съм кукерче“. Маскирани малчугани от детските градини в Ямбол и от тунджанските села ще представят кукерските традиции на Ямболския регион.

Международният маскараден фестивал ще бъде официално открит в петък, 24 февруари, след като традиционното карнавално шествие на кукери и маскирани деца завърши и започне концертът „Под знака на кукера“.

В събота и неделя, 25 и 26 февруари, е кулминацията на празника – дефилетата на маскарадните групи в Градския парк.

На обяд в събота ще се представят чуждестранните маскарадни и фолклорни групи извън конкурсната програма.

В неделя, след като приключи дефилето, ще се проведе заседание на журито, за да бъдат определени отличените групи и персонажи във фестивала, а междувременно на публиката ще бъдат представени традициите на Сирни Заговезни. След това XXIV издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия“ ще бъде закрито със заключителен концерт.
Прочети още
Сподели това събитие:
Източник:
Още за събитието:
Тагове:
Подходящо:
За семейства
За възрастни
Дата на актуализация:
11.01.2023г.
Преглеждания:
20868 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
9 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Златните хитове на Райко Кирилов и Йорданка Варджийска - на 22 Април, в Зала Сливен
58 бр. 88:88:88 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
22 Април 2024 (Понеделник)
Към офертата
Камен Донев във "Възгледите на един учител за силата на словото - лекция 3" - на 22 Май в ДТ "Стефан Киров"
Валидност на ваучера:
22 Май 2024 (Сряда)
Към офертата
Спектакълът "Вечер със звездните тенори" на 25 Септември, в Народно читалище "Диньо П. Сивков" - Нова Загора
Валидност на ваучера:
25 Септември 2024 (Сряда)
Към офертата

Коментари

Коментирай 1000 символа

Изминали събития наблизо

чт, 01 фев 2024 от 19:00
Ямбол Преглеждания 2936
вт, 14 ное 2023 от 19:00
Ямбол Преглеждания 163
Минало събитие
чт, 26 окт 2023 от 19:00
Ямбол Преглеждания 2600