Рейтинг:
0.0

"Френският квартал"

... прочети още опулярният "Френски квартал" на Ню Орлиънс е притегателно място за всякакви видове хора: от ексцентрични възрастни дами до разкрепостени млади компаньони. Животът в този западащ и по бохемски цветен квартал като че ли никога не спира. Така поне изглежда на повърхността. Загледа ли се човек отвъд видимото, точно там ще прозре белезите на всеобхватна и парализираща самота. От Тенеси Уилямс Режисьор - Денислав Янев Сценография и костюми - Илияна Кънчева Композитор - Николай Владимиров Хореограф - Неделя Ганчева Действащи лица и изпълнители Мисис Уайър - Галя Александрова Помощница - Мария Енева Писателят - Красимир Ненков Джейн - Тони Тончева Найтингейл - Цветомир Черкезов Мери Мод - Елена Азалова Мис Кери - Диана Найденова Тай - Георги Ножделов Фотограф - Сезер Сами Скай - Георги Георгиев Полицай, Парамедик - Георги Райчев Случаен мъж - Илчо Димитров "Мисис Уайър, аз не съм вашето дете. Аз съм ничие дете. Вече съм мъж, който се кани да направи първата си крачка от тази чакалня към широкия свят." Във фокуса на тази осъвременена сценична трактовка са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел "Фламинго". Писателят, млада и неопитна версия на самия Тенеси Уилямс, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Сблъсквайки се челно с авторитарната майчина фигура на мисис Уайър, собственичката на мотела, експлоатираната от нея мъдра помощница, както и с фигурите на сексуално хищния, но тежко болен художник Найтингейл, красивия и опасен дилър Тай, неговата доброволно откъснала се от хайлайфа на Ню Йорк приятелка Джейн и дуото обеднели и опитващи се да оцелеят с достойнство мис Кери и Мери Мод, младият Писател открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването. Спектакълът "Френският квартал" е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по - прагматичен в мерките си свят." Денислав Янев

14 юни 2023 от 19:00ч. (сряда)
Стара Загора  · 
Културен център - Стара Загора (бул. „Цар Симеон Велики“ 108)
Грабни ваучер от 12 лв. до 20 лв.
опулярният "Френски квартал" на Ню Орлиънс е притегателно място за всякакви видове хора: от ексцентрични възрастни дами до разкрепостени млади компаньони. Животът в този западащ и по бохемски цветен квартал като че ли никога не спира. Така поне изглежда на повърхността. Загледа ли се човек отвъд видимото, точно там ще прозре белезите на всеобхватна и парализираща самота.

От Тенеси Уилямс
Режисьор - Денислав Янев
Сценография и костюми - Илияна Кънчева
Композитор - Николай Владимиров
Хореограф - Неделя Ганчева

Действащи лица и изпълнители
Мисис Уайър - Галя Александрова
Помощница - Мария Енева
Писателят - Красимир Ненков
Джейн - Тони Тончева
Найтингейл - Цветомир Черкезов
Мери Мод - Елена Азалова
Мис Кери - Диана Найденова
Тай - Георги Ножделов
Фотограф - Сезер Сами
Скай - Георги Георгиев
Полицай, Парамедик - Георги Райчев
Случаен мъж - Илчо Димитров

"Мисис Уайър, аз не съм вашето дете. Аз съм ничие дете. Вече съм мъж, който се кани да направи първата си крачка от тази чакалня към широкия свят."

Във фокуса на тази осъвременена сценична трактовка са симпатичните, но избутани в периферията на обществото и страдащи от своите натрапчиви самозаблуди обитатели на мотел "Фламинго". Писателят, млада и неопитна версия на самия Тенеси Уилямс, попада в този конгломерат на неспокойни души след бягство от дома си в търсене на истинската си природа и призвание. Сблъсквайки се челно с авторитарната майчина фигура на мисис Уайър, собственичката на мотела, експлоатираната от нея мъдра помощница, както и с фигурите на сексуално хищния, но тежко болен художник Найтингейл, красивия и опасен дилър Тай, неговата доброволно откъснала се от хайлайфа на Ню Йорк приятелка Джейн и дуото обеднели и опитващи се да оцелеят с достойнство мис Кери и Мери Мод, младият Писател открива объркаността на света извън уюта на дома и се среща за пръв път със Сексуалния нагон, Самотата, Смъртта и Състраданието по пътя към Съзряването.

Спектакълът "Френският квартал" е нашия споделен с Тенеси Уилямс вик за повече човечност и състрадание в един жесток и все по - прагматичен в мерките си свят."

Денислав Янев
Прочети още
Стара Загора, бул. „Цар Симеон Велики“ 108
Сподели това събитие:
Източник:
Подходящо:
За възрастни
Дата на актуализация:
01.06.2023г.
Преглеждания:
253 бр.
Преглеждания последните 30 дена:
30 бр.

Оферти за събития и забавления наблизо

Комедията "Пижама за шестима" - на 15 Юни, в Културен център "Стара Загора"
Валидност на ваучера:
15 Юни 2023 (Четвъртък)
Към офертата
Спектакълът "Френският квартал" на 14 Юни в Културен център "Стара Загора"
Валидност на ваучера:
14 Юни 2023 (Сряда)
Към офертата
Станимир Гъмов в "Полет над кукувиче гнездо" - на 23 Юни, в Културен център "Стара Загора"
Валидност на ваучера:
23 Юни 2023 (Петък)
Към офертата

Вижте още

чт, 24 авг 2023 от 20:30
20.00 - 40.00лв.
Купи билет
Летен театър Преглеждания 44316 след 80 дни Започва

Коментари

Коментирай 1000 символа

Подобни събития

пн, 05 юни 2023 от 19:00
12.00 - 20.00лв.
Културен център Преглеждания 390 днес Започва
сб, 10 юни 2023 от 11:00
10.00 - 14.00лв.
Купи билет
Културен център Преглеждания 25 след 5 дни Започва

Събития наблизо

Изминали събития наблизо