Дати на събитието:
26
Август 2017
05
Септември 2017
Минало събитие
Рейтинг:
0.0
Времето в Созопол

Днес, 24 фев.

4°C ясно небе

Утре, 25 фев.

4°C слаб снеговалеж

Понеделник, 26 фев.

4°C снеговалеж

Вторник, 27 фев.

2°C снеговалеж

Сряда, 28 фев.

-5° -1°C снеговалеж
Покажи още от времето

Фестивал на изкуствата "Аполония" - Созопол

Созопол
Начало:

26 Август 2017, Събота

Край:

05 Септември 2017, Вторник

Всяка година програмата на Празниците на изкуствата включва и панорама на българското документално и игрално кино. Голяма част от филмите са премиери. От 26 август до 5 септември 2017г Созопол ще посрещне Празниците на изкуствата Аполония за 33-ри път.

Фестивалът включва над 70 събития с най-големите артисти на българската и международната сцена и техните най-актуални творби, постановки, спектакли, пърформанси и изпълнения.

Програмата на фестивала ще бъде публикувана в края на месец май.

Повече информация може да научите на http://www.apollonia.bg и страницата на фестивала във facebook.

През 1984г в Созопол се провеждат първите Празници на изкуствата Аполония. Целта на това уникално явление в съвременната ни култура е да покаже постиженията на българските творци - автори и изпълнители, да съхрани традицията и да подкрепи новите идеи, експерименталните и нестандартни решения в областта на всички изкуства. Фестивалът включва театър, музика, литература, кино, балет, пластични изкуства, архитектура, детска програма.

През 1991г се създава Фондация Аполония, която и досега е основен организатор на фестивала. За десет дни, на фестивалните сцени се представят над 70 културни събития, в които участват стотици изпълнители. Много от изпълняваните произведения са световни и национални премиери. През 2014г бяха отбелязахме 30 години от основаването на Празниците на изкуствата. Всяка вечер залите на фестивала са препълнени. Многобройната и многолика публика на Аполония не спира да търси и открива голямото изкуство.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Още за събитието:
Печели с Опознай.bg

Трупай точки и ги осребри за бъдещи покупки в Grabo.bg

Коментари

Коментирай 500 символа