Потребители, които ще посетят събитието:
Бойко Калъчев
Рейтинг:
0.0
Времето в Елин Пелин

Днес, 21 юли.

13° 27° 26°C ясно небе

Утре, 22 юли.

16° 27° 27°C слаб дъжд

Вторник, 23 юли.

14° 24° 22°C слаб дъжд

Сряда, 24 юли.

13° 24° 24°C ясно небе

Четвъртък, 25 юли.

15° 25° 25°C ясно небе

Петък, 26 юли.

16° 27° 27°C ясно небе
Покажи още от времето
Минало събитие

DOLNA MALINA OPEN 2019

От
01 юни 2019
До
30 юни 2019
Къде

c.Долна Малина - Елин Пелин

c.Долна Малина - Елин Пелин

01 юни 2019
Dolna Malina Open Fest 2019.

Тази година е неговото трето, поредно издание, а организирането му се осъществява от кметството, в партньорство с НЧ "Васил Левски 1943", читалища от София област, София град, Фондация "Ведна" и Сдружение "Таратанци", училища, неправителствени организации и т.н.

Dolna Malina Open Fest ще се реализира в периода от 1 до 30 юни - като всеки уикенд има тематичен профил и състезателен елемент:

- "Танци" - включва работилница за професионални хореографи или студенти, които да подготвят танцов пърформанс. Участието е безплатно с включени транспорт, настаняване, храна и обучителна програма. В продължение на 3 месеца готовият проект ще бъде част от репертоарната програма на столичен театър през сезон 2019/2020.

Втората част в този раздел "Намери своя ритъм" е с фокус върху децата, които не са се занимавали с танцово изкуство. В рамките на два дни те ще могат да научат основните характеристики на всеки стил и накрая да се представят пред публика.

- "Кино" - предизвикателството в тази категория е към млади професионалисти или студенти в аудио-визуалния сектор, които ще получат възможност да заснемат късометражен филм на територията на Кино център BUFO Films&TV Studios.

- "Театър и поезия" - създаване на нови поетични текстове и рецитали са в това звено на фестивала, което цели да развие богатството на изказа и любовта към словото.

- "Фолклор и битово изкуство" - възраждането на народното песенно, музикално, танцово и обредно творчество е в сърцевината на този сегмент от феставала, в които всяка година се включват фолклорни групи от цяла България.

- "Спорт" - турнири по бадминтон, мини футбол, плажен волейбол и плажен футбол са включени в това направление с открит достъп и атрактивни награди.

- "Музика" - в тази категория, отново в партньорство с Кино център BUFO Films&TV Studios се предлага изключителна възможност пред изявени таланти от поп, джаз, рок и др. музикални жанрове да създадат авторски видео клип напълно безплатно. Всяка година професионално жури избира състезателите в това направление и им дава възможност за широко публично представяне на авторския им продукт.

С този широк спектър от артистични акции, състезателна програма, свободен достъп до събития и колаборация между различни поколения творци Dolna Malina Open Fest се заявява като платформа за културен обмен и алтернатива към привличане на многостранна публика извън установената такава в централната част на София.

Непосредствената близост на село Долна Малина до града, от една страна и, от друга, природните характеристики на местността задават отличните предпоставки за реализиране на фестивала.

Именно в единството между традицията и модерността, в срещата между представители от всички възрасти в откритата, неформална среда на извънградския живот се открояват онези предпоставки, които правят Dolna Malina Open Fest форум с потенциал в перспектива.
Прочети още
Сподели това събитие:
Още за събитието:
Web site:
Дата на актуализация:
31.05.2019г.
Преглеждания:
616 бр.

Популярни оферти

Nastani.bg Къща за гости Twin House
1 бр. 1 нощувка 2 25лв/ден 1 бр.
Nastani.bg Къща за гости Twin House
Къща за гости Twin House
1 бр. 1 нощувка 2 25лв/ден 1 бр.
Топ цена: 50.00лв

Коментари

Коментирай 500 символа