Дати на събитието:
2019
20.04
2019
20.04
Минало събитие
Рейтинг:
0.0
Времето в Драгоман

Днес, 22 май.

21° 19°C ясно небе

Утре, 23 май.

18° 16°C разсеяна облачност

Петък, 24 май.

15° 11°C слаб дъжд

Събота, 25 май.

18° 15°C разсеяна облачност

Неделя, 26 май.

23° 22°C разсеяна облачност

Понеделник, 27 май.

10° 26° 25°C тъмни облаци
Покажи още от времето

Байк и рън за Чепън - Драгоман

Драгоман Локация
Дата на актуализация 21.02.2019г.
Преглеждания 161
Коментари 0

Драгоман

20 Април Събота от 09:00ч.
Богата културна и спортна програма ще се разгърне на площада пред Общината

Регистрацията за осмото издание на “Байк и рън за Чепън” на 20 април 2019 г. в Драгоман вече е отворена на адрес chepan.stenata.com. Eдно от най-големите събития за планинско бягане и колоездене в страната с над 400 участници годишно, състезанието е организирано от община Драгоман и магазини “Стената”. От 2018 г. то е и част от Българска колоездачна лига (БКЛ).

В деня на надпреварата Община Драгоман обещава богата културна и спортна програма на централния площад в града. Тя ще включва голяма сцена с музика и танци, изложби, беседи в Туристически информационен център Драгоман, както и организирани туристически турове в региона.

Дистанциите в “Байк и рън за Чепън”, които редовните участници добре познават, са маратон (42 км) и полумаратон (21 км) в двете направления, бягане и колоездене,а категориите при бегачите остават непроменени – мъже и жени на съответните дистанции.

Стартът за всички е пред община Драгоман, като състезателите в по-късата дистанция правят една обиколка,а по-издръжливите - още една, преминавайки през билото на Чепън планина и ниските части в района на Драгоман. Теренът е съвкупност от асфалт, горски пътища, пътеки, почвен и каменист път. Цялото трасе има формата на осморка, което означава, че състезателите на 42 км имат удоволствието да се насладят на различни пейзажи на отиване и на връщане към площада пред община Драгоман, където е и финалът.

Надпреварата, която се случва в една от най-атрактивните туристически дестинации, само на час път с автомобил от столицата и на границата със западната ни съседка Сърбия, за втора поредна година е условно разделена на две основни категории: XCM и Хоби.

XCM “Рейс серии”са отворени за всички регистрирани към Българска колоездачна лига и желаят да участват в годишното класиране, сумиращо точки от всички състезания към БКЛ. В случай, че все още не е част от БКЛ, регистрацията на участника става автоматично. В този случай състезанието се провежда по правилата на БКЛ. Хоби е по-”свободната” надпревара - в нея може да участва всеки, който няма стремеж за придобиване на точки към БКЛ.

По традиция, заедно с голямото състезание, на площада пред община Драгоман се провежда и детска надпревара за бягане и колоездене, със свободен достъп за най-малките и със забавна програма, включваща въжена градина, много награди и др.

Предстои записванията да започнат съвсем скоро като препоръчително е родителите да запишат децата си предварително.

Любима атракция за състезатели и придружители е пътуването от София до Драгоман с пътнически превоз на БДЖ, в който те удобно превозват своите велосипеди и “загряват” за състезанието заедно с приятели. В пътуването ще могат да се включат всички с валидна регистрация и плащане на такса за участие. Регистрацията за вагона до Драгоман предстои да бъде отворена съвсем скоро..

Вече 7 години „Байк и рън за Чепън“ събира стотици любители на екстремните преживявания, активния начин на живот и красивата българска природа, а между тях са както самите участници в състезанието, така и дошлите да ги подкрепят близки и приятели. Те са привлечени от богатото биоразнообразие на региона, като Чепън планина предлага невероятна панорама към Сърбия от най-високата си точка връх Петровски кръст, а в една кратка разходка из мостчетата на Драгоманското блато могат да бъдат видени редки видове птици, завръщащи се от своето зимно убежище в южни земи.

Страница за регистрация
https://chepan.stenata.com/
Прочети още
Сподели този обект:
Драгоман
Телефон:

0876 660 232

Още за събитието:

Коментари

Коментирай 500 символа