"Domus Rebus" или "Къщата на Загадките" - Пловдив

Описание

Както Конфуций, великият китайски мислител и философ твърди, то и DOMUS REBUS е нещо, което преди да се види и преживее, няма как да се разбере. DOMUS REBUS (от латински: Къщата на Загадките) е първата по рода си логическа пъзел стая със загадки в Пловдив . Тя предлага две вълнуващи игри, предизвикващи мобилизирането на всичките Ви сетива, емоции и интелект по един специален и неповторим начин.

Група хора биват затворени на пръв поглед в съвсем обикновено помещение, в което обаче във всеки един предмет може да има скрита улика или той сам по себе си да бъде улика по пътя към разрешаването на загадката. Претърсвайки стаята и решавайки появяващите се по пътя пъзели, загадки, ребуси и изпитания, води до събирането на всички необходими улики, което е единственият начин да успеете да намерите изхода и да се освободите.

DOMUS REBUS Ви предлага две тематични предизвикателства:

THE HOUSE OF CARDS/ КЪЩАТА НА КАРТИТЕ

Вашият директен билет към миналото, историята и културата на Пловдив и България. Ако искате да се слеете с ролята на пътешественик-изследовател, който ще Ви поведе на околосветско пътешествие, научавайки любопитни, реални исторически факти за град Пловдив и България и връзката им със света, като за разгадаването на мистерията ще трябва да използвате и разчитате всякакъв вид карти – географски, покер, таро и т.н, то DOMUS REBUS е вашето място!

НИВО НА ТРУДНОСТ: * * * * *

LOST IN PARIS / ИЗГУБЕНИ В ПАРИЖ

Тази Стая на загадките ще ви вкара неусетно в един приказно-вълшебен свят, който оживява в безмилостна надпревара с времето през лятото на далечната 1935-та година в Париж, където двама влюбени ще търсят липсващите парченца, за да намерят пътя един към друг и да бъдат завинаги заедно. Дали двете влюбени сърца ще затуптят отново в един ритъм, след дългата раздяла…зависи само от уменията на хората, дръзнали да прекрачат прага на „Къщата на Загадките“.

НИВО НА ТРУДНОСТ: * * * *

Къщата на загадките се намира в тиха пресечка и на метри от "Малката Главна", срещу Халите и зад бившия Дет Маг. Старият град, известната в Пловдив "Главна улица" и "Джумаята" са буквално на броени крачки разстояние. Прочети още

Категория

  • За семейства
  • Escape rooms
  • На закрито
  • За младежи
  • Логически игри
Рейтинг:
0.0
Илияна преди 8 години

Чудесно място, което ни върна в детството.

София преди 9 години

Страхотно място! Един незабравим час!

натали преди 9 години

Невероятно приключение, което си заслужава всяка една минута прекарана в стаята със загадки, логически предизвикателства и пъзели! Просто трябва да се опита, не може да се опише с думи!

Коментирай 500 символа

Категории

  • За семейства
  • Escape rooms
  • На закрито
  • За младежи
  • Логически игри

Контакти