Разходка до Етрополе и Етролският манастир
Продължителност: 1 ден Подходящо за: Пролет, Лято Добавено на: 24.07.2019 г.
Разкажи ни твоето пътешествие

Разходка до Етрополе и Етролският манастир

Сподели това пътешествие:
Брой преглеждания:
193 бр.
Рейтинг:
0.0
Дата на добавяне:
24.07.2019г.
Увод от автора:
На около час път от София се намира град Етрополе. Там, освен че може да си направите приятна разходка, може да посетите и някои от обектите, включени в 100-те национални туристически обекта. В центъра на града е Историческит музей, в който са изложени различни интересни предмети и колекции. Около самия музей има приятна градинка с пейки и бюстове на именити българи. Срещу тази градинка пък е училището, сградата си е още в стар стил, но боядисана в жълто и много приветлива. На 2-3мин пеша се намира и Часовниковата кула.
За 10-15мин от града (с кола) пък се стига до Етрополският манастир. Прекрасно място със зелени поляни, Зайчета, гълъби, люлки, пейки и въобще всичко необходимо, за да е интересна разходката и за деца. На 5 мин от манастира има и малко, красиво водопадче, до което се стига по пътека с парапет. Самата пътека е стръмна, но с помощта на парапетите, може да слязат и възрастни и да се пренесат малки деца. Пътят за водопада минава през двора на самия манастир.
За финал на разходката може да похапнете вкусна храна в някое от заведенията в града или пък да си направите пикник в или около манастира.
Продължителност: 1 ден
Подходящо за сезон: Пролет Лято
Етикети:
Градски Култура Исторически За двойки За деца За компания За сам човек За уикенда
Виж на картата
1 Исторически музей - Етрополе
От автора:
Музеят разполага с интересна колекция кибрити, намиращи се на втория етаж. На първия етаж има зали на занаятите, в които могат да се видят разнородни предмети като боздугани, колекция от най-различни сушени колбаси, калъпи за масло, глинени фигурки на известни българи... По стените пък има платна с истории за българските земи през различни времеви периоди.
От там могат да бъдат закупени магнити, различни сувенири с полускъпоценни камъни, както и бижута с ръчно извезани шевици.
Съвет:
Вторият етаж не е достъпен за детски колички. Стълбите са леко стръмни.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
Вход за възрастни: 2лв; ученици, студенти и пенсионери: 1лв Виж цените
Понеделник-Събота: 08:00-12:00ч Неделя: 09:00-13:00ч Виж работното време
слаб дъжд 6°C
5 дневна прогноза
днес 2° / 7° 06 апр -2° / 8° 07 апр -3° / 9° 08 апр -1° / 10° 09 апр 1° / 13°
От потребителите:
Рейтинг за Исторически музей - Етрополе:
4.8
2 Часовникова кула - Етрополе
От автора:
Кулата се намира в близост до Историческият музей. Архитектурата и е запазена в традиционният за времето на построяването и стил. За посещението на кулата не се изисква билет, а печат за книжката на 100-те национални туристически обекта може да бъде сложен в Историческият музей. До кулата се стига пеша, мястото е достъпно за деца и възрастни. Самата кула не е отворена и може да се разгледа отвън. В непосредствена близост до нея има пешеходна пътека.
Съвет:
При горещо време е добре да разполагате с шапки и слънчеви очила.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
слаб дъжд 6°C
5 дневна прогноза
днес 2° / 7° 06 апр -2° / 8° 07 апр -3° / 9° 08 апр -1° / 10° 09 апр 1° / 13°
От потребителите:
Рейтинг за Часовникова кула - Етрополе:
4.3
3 Етрополски манастир "Св. Троица"
От автора:
Манастирът се намира на 10-15мин път с кола от самият град. Мястото е тихо и спокойно. В манастира се извършват различни обреди и празненства. Мястото е чисто и поддържано. На двора пред манастира има голяма окосена поляна с люлки за децата. Около стените, ограждащи двора пък има пейки, ако искате да поседнете на сянка. Зад манастира има малко водопадче, до което се стига за около 5мин. По пътя за водопада се вижда още една поляна с детски съоръжения, но те не е достъпна, тъй като е неокосена.
Съвет:
Ако сте решили да посетите водопада до манастира, добре е да сте с удобни обувки, тъй като въпреки парапетите, пътечката е стръмна.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
Март–Октомври: Понеделник-Неделя: 07:00-20:00ч Ноември-Февруари: Понеделник-Неделя: 08:00-17:00ч Виж работното време
слаб дъжд 6°C
5 дневна прогноза
днес 2° / 7° 06 апр -2° / 8° 07 апр -3° / 9° 08 апр -1° / 10° 09 апр 1° / 13°
От потребителите:
Рейтинг за Етрополски манастир "Св. Троица":
5.0 / 6 оценки
Заключение от автора:
Като цяло разходката из Етрополе е много приятна. Градчето е тихо и спокойно, а хората са отзивчиви. Има вкусни места за хапване, а цените, в сравнение с цените на заведенията в София, са ниски.

Коментари

Коментирай 500 символа