Времето

Днес, 19 апрСлаб дъжд
11°
Утре, 20 апрОблачно
9°
Неделя, 21 апрУмерен дъжд
10°
Понеделник, 22 апрРазкъсана облачност
13°
Вторник, 23 апрСлаб дъжд
10°
Сряда, 24 апрСлаб дъжд
10°
Четвъртък, 25 апрСлаб дъжд
12°

Оферти за забавления наблизо

Тур с електрически мотор край Велико Търново или Трявна
Трявна 1 бр. 1 бр. 49 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 11 Август до 30 Юни 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Почивка в Трявна: Нощувка със закуска
Трявна 10 бр. 1 нощувка 35лв/ден 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 11 Януари до 31 Октомври 2024г.
Към офертата
Със семейството или компанията в Трявна: Нощувка за до четирима
Трявна 6 бр. 1-3 нощувки 2 20лв/ден 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
Почивка за двама в Трявна: 2 или 3 нощувки със закуски и вечери
Трявна 22 бр. 2-3 нощувки 2 42лв/ден 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Януари до 30 Април 2024г.
Към офертата
Nastani.bg

Къща за гости Горски дом Трявна - нощувка със закуска

Горски дом Трявна е разположен на южния склон на тревненската котловина на 620м н.в. Хотелът се намира в тихо и уютно кътче сред гора на 250м извън махала Койчовци и на 3км от центъра на Трявна. До Койчовци се стига по асфалтов път в посока юг, през Качунската махала на Трявна, където някога са работили тревненските зографи.



От чешмата на махалата до хотела има стар макадамов път, който допълва усещането за автентичен тревненски дух. Към Трявна и цялата долина се разкрива прекрасна гледка. Районът е достъпен през цялата година. Трявна е разположена в центъра на България с лесен и удобен достъп от всички страни. На 20км от Габрово, 45км от Велико Търново, 245км от София, 270км от Варна, 170км от Пловдив, 100км от Стара Загора, 250км от Бургас, 130км от Русе.



Горски дом Трявна е проектиран и построен в духа на местната архитектурна традиция с надеждата да осигури на неговите гости спокойствие и сигурност в непосредствена близост до природата и стария възрожденски град с вековни културни традиции.



Архитектурата на сградата е вдъхновена от прочутото Славейково школо в Трявна. Гостите ще се насладят на специално подбрани архитектурни детайли, които са неразделна част от традиционната тревненска възрожденска школа. Непосредствено пред сградата, е изграден амфитеатър с 60 места и широк плочник, удобен за отдих, културни занимания, прояви и развлечения. Забележителност на двора са каменните стени, опасващи цялата сграда на различни нива.



Сградата се състои от сутерен и два етажа. Разполага с 10 стаи, посветени на различни теми от културното наследство на Трявна, с уникален интериорен дизайн на художничката Ади Добрева. Две двойни стаи със спалня, пет двойни стаи със спалня и разтегателен диван, три двойни стаи с две легла и разтегателен диван и един апартамент с дневна и спалня – всички със самостоятелни бани и тоалетни. Стаите са широки и удобни, обърнати са към Трявна и имат незабравима гледка към цялата долина и отсрещните възвишения. На първия етаж е разположено заведение за 40 човека, в което се предлага стара българска кухня. На втория етаж има многофункционална зала с 40 места с библиотека и детски кът за игри и развлечения. Залата бързо може да се преустрои и за други занимания – семинари, конференции, обучения, занимания по интереси. Към всички помещения се влиза през дъбов чардак с две стълби, реплика на прочутото Славейково школо в Трявна. За всяка стая на чардака са разположени удобни летни мебели.
Прочети още

Офертата е публикувана на

29.03.2019г. преди 5 години

Преглеждания

96 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 50лв
Към офертата

Дестинации

Трявна 16

Изтича след

00:00:00 днес

Престой

1 нощувка

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

25лв/ден

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

Къща за гости Горски дом Трявна - нощувка със закуска
Трявна 1 нощувка 273 дни 2 25лв/ден Оферта от Nastani.bg