Вагабонт е малък семеен ресторант за ценители на бавното хранене! Това е ресторант с традиции в оформянето на кулинарните възприятия на поколения софиянци. Именно тази 25-годишна традиция е превърнала в емблема телешкия стек - паве ала франсез на шеф Зико. Неговият талант е високо оценен от френския орден на Ротесьорите (Ротисьорите са майсторите на червено месо).
Главният готвач Зико е един от малкото истински ротисьори у нас. Телешкият бифтек например е
единствен по рода си в България. Майсторът използва плътно парче месо, което е напълно изчистено от мазнина, а после го приготвя по специална технология на печене. Зико се е учил от френски и американски кулинари.
За всяко уникално ястие в ресторанта има и подобаващо питие. Колекцията от вина не е огромна, но е отбрана. Първокласна мастика и домашна ракия радват ценителите.
Прочети още
Днес съм забравила някъде чадъра си и позвъних в ресторанта- още преди да попитам за него ми казаха - Да , чадъра е тук елате , когато Ви е удобно . Спомехаха , че някой друг си е забравил шала . Благодаря им и им желая много доболни клиенти !
Днес съм забравила някъде чадъра си и позвъних в ресторанта- още преди да попитам за него ми казаха - Да , чадъра е тук елате , когато Ви е удобно . Спомехаха , че някой друг си е забравил шала . Благодаря им и им желая много доболни клиенти !