Описание

Произведена по обичайната технология, но за разлика от "обикновената" са спестени механичното пречистване - филтриране - и термичната обработка - пастьоризация. Бактериите, отговорни за ферментацията и други процеси при производството са живи - затова е и "жива". Това води до силно намален срок на годност и я прави подходяща за консумация до 24 часа след производството. При прилагане на специални грижи - съхранение на тъмно, под налягане и ниска температура (например в кег), срокът за консумация може да се удължи до над 72 часа. Има и специални съдове с възможност за автоматично поддържане на температура между 0 и 5 градуса, процесите на ферментация се задържат достатъчно за да може да се съхранява няколко месеца.

Живата бира е мътна поради наличието на механични примеси. Те са от фини невидими частици до видими части от ечемичени или житни зърна (от малца) и парченца листа от хмел.

Живите бактерии - бирените дрожди - се счита, че са полезна хранителна съставка, съответно това важи и за този вид бира. Прочети още

Удобства

  • Безплатен паркинг към обекта
  • WiFi
  • Климатик
  • Приема кредитни карти за плащане
  • Градина

Изхранване

  • Закуска
  • Брънч
  • Обяд
  • Вечеря

Кухня

  • Българска
  • Фаст фууд
  • Морска храна
  • Бургери
  • Авторска кухня
  • Интернационална кухня
  • Американска
  • BBQ

Удобства

  • Безплатен паркинг към обекта
  • WiFi
  • Климатик
  • Приема кредитни карти за плащане
  • Градина

Информация

  • Изхранване: Закуска, Брънч, Обяд, Вечеря
  • Кухня: Българска, Фаст фууд, Морска храна, Бургери, Авторска кухня, Интернационална кухня, Американска, BBQ
  • Работно време: 10:00–23:30
  • Брой места: 120

Контакти със заведението

Какво да правя наблизо?