Три дни по дивите плажове на юг
Продължителност: 3 дни Подходящо за: Лято Добавено на: 31.08.2017 г.
Разкажи ни твоето пътешествие

Три дни по дивите плажове на юг

Рейтинг:
5.0 / 1 оценка
Сподели това пътешествие:
Брой преглеждания:
2653 бр.
Рейтинг:
5.0 / 3 оценки
Дата на добавяне:
31.08.2017г.
Увод от автора:
Малко са местата по нашето Черноморие, където човек може да се почувства силно уединен с природата и да си почине от шума и напрежението на сто процента. Повечето ни курорти са вече толкова пренаселени и застроени, че намирането на плаж, на който всеки има собствено пространство, си е предизвикателство. Особено, когато говорим за южната част от нашето Черноморие. След много почивки по обичани и традиционни места, тази година решихме да заложим на "дивите" и не толкова комерсиални донякъде плажове. Ако имате на разположение само петък, събота и неделя, то знайте, че дори за този кратък период може да посетите поне три различни плажа и да останете доволни от почивката!
Продължителност: 3 дни
Подходящо за сезон: Лято
Етикети:
Море За двойки За компания За уикенда
Виж на картата
Разгледай галерия
1 Северен плаж - Синеморец
От автора:
Северният плаж в Синеморец, известен повече като плаж "Велека", е чудно местенце, което съчетава бурните морски вълни и спокойната речна вода. Плажът е част от защитената местност Велека и поради тази причина отдаването му под концесия не е позволено. До него ще стигнете лесно, отбивайки се вляво в началото на самото село, идвайки от Ахтопол. Пътят е черен и ще ви отведе до обширен безплатен паркинг. Някои хора, които идват пеша, слизат и по скалите над плажа. Ивицата е тясна, но дълга и дори през уикенда не усещаме да има толкова много хора - най-близките съседни чадъри на плажуващи са едва на 10 метра. Мястото ни грабва веднага със своята девственост!
Съвет:
Пясъкът тук е много едър и в горещите часове ходенето може да е истинска мъка. Предвидете си аква обувки, ако не търпите на такъв вид преживявания.
Внимавайте с плуването - тук шамандурата е съвсем близо и през първите метри водата рязко ще стигне дори до раменете ви.
Планирано време: от 4 до 8 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
Unnamed Road, 8279, България Виж адреса
ясно небе 20°C
5 дневна прогноза
днес 12° / 20° 23 май 11° / 19° 24 май 12° / 21° 25 май 13° / 19° 26 май 14° / 16°
От потребителите:
Рейтинг за Северен плаж - Синеморец:
5.0 / 16 оценки
2 Местност "Корабите" - Синеморец
От автора:
Нямаше как да прекараме деня в Синеморец и да не поискаме да видим красивите, но малко известни Кораби. Поради грешни GPS координати на няколко места се лутахме известно време, докато ги открием. До Корабите се стига тръгвайки по ул. Бутамя, а при комплекс "Корал" и магазинчето отдолу завивате наляво. Там в края на пътеката има пейка, на която да поседнете и да се полюбувате на гледката. Удивително е как природата е създала две толкова еднакви скали, в такава симетрия!
Самото селце е доста оживено, но тук някак си навалицата не се усеща толкова. Заведенията не са никак малко, а цените ни изненадват приятно.
Съвет:
Залезът в далечината е великолепен, но снимките на Корабите по това време няма да се получат, както може би ви се иска. Ако желаете да направите по-качествени и оригинални фотоси, това трябва да стане по изгрев.
Планирано време: до 1 час
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
ясно небе 20°C
5 дневна прогноза
днес 12° / 20° 23 май 11° / 19° 24 май 12° / 21° 25 май 13° / 19° 26 май 14° / 16°
От потребителите:
Рейтинг за Местност "Корабите" - Синеморец:
4.7 / 10 оценки
Посетено от:
3 Плаж "Варвара"
От автора:
Следващия ден отделяме на едно място, което придобива все по-голяма популярност през последните години - плаж Варвара, в малкото едноименно селце.
До него се стига по главната улица в селото, на която има неголяма табела. Внимавайте да не я пропуснете! Следва черен път, който ви отвежда до паркинга над плажа. Невъзможно е човек да не се възхити на панорамата, която се открива още преди да сте стъпили на стъпалата към плажа - заливът се вижда перфектно и може да му се полюбувате от пейките или хамака, сложени горе.
Самият плаж е с шатри, чадъри, матраци и барбарони, които придават такъв цвят на ивицата, сякаш тук нищо няма общо едно с друго. Водата е чиста и плитка, а спокойствието, въпреки музиката от бара, поне за нас беше на ниво. В обедните часове плажът се пълни, тъй като това е единственото място, на което почиващите в селото могат да плажуват.
Съвет:
Ползването на барбарони, маси, шатри и чадъри, разбира се, се заплаща, въпреки консумацията. Ако желаете обаче, може да си носите напитки и други неща, както доста хора, забелязахме, правеха.
Планирано време: от 4 до 8 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
ясно небе 20°C
5 дневна прогноза
днес 13° / 20° 23 май 13° / 19° 24 май 14° / 21° 25 май 15° / 19° 26 май 16° / 17°
От потребителите:
Рейтинг за Плаж "Варвара":
4.4 / 6 оценки
4 Плаж Силистар
От автора:
Неделята оставяме за един дълго желан от нас плаж - Силистар. Въпреки проблемите, които всяка година вървят успоредно с отварянето му, тук не срещаме никакви пречки. Отбивката в посока Резово е малка, а табелата не се вижда кой знае колко, така че внимавайте да не я изпуснете. Следва черен път, който в последствие се разклонява на две - единият ще ви отведе до платения паркинг, а другият - до свободна зона, на която всеки намира, където може, място за колата си.
Плажът много ни хареса - заливът е толкова чист и зелен, че просто на човек не му се вярва как още човешката ръка не е посегнала на това място. Водата е кристално чиста, а пясъкът фин като прах. Страхотна атмосфера и почивка, въпреки многото хора. Лявата част на плажа е с повече камъни във водата, но след тях дъното е чисто и плитко до около 20-30 метра навътре. Доволни сме и от храната в заведението на плажа! Цацата беше изключително прясна и вкусна.
Съвет:
Платеният паркинг е на цена от 5лв на кола за деня. Мястото е с много дървета, които осигуряват сянка на автомобилите и ние го предпочетохме пред свободната зона - там, по мнения на познати, пътят не е никак добър и в 90% от случаите колата ви ще остане на слънце в храстите.
Планирано време: от 4 до 8 часа
От Опознай.bg:
Виж в Google Maps
ясно небе 19°C
5 дневна прогноза
днес 14° / 19° 23 май 13° / 18° 24 май 14° / 20° 25 май 15° / 19° 26 май 16° / 17°
От потребителите:
Рейтинг за Плаж Силистар:
4.5 / 13 оценки
Заключение от автора:
На пръв поглед три дни не изглеждат много като време, но ако човек си подари мигове на тези страхотни места, то определено ще му стигнат!

Коментари · 1

Веселин преди 5 години

Уникално място! Скалите в посока юг са уникални! Плуване до там около 60минути. Виждал съм делфини.

Коментирай 1000 символа