Оферти за хапване наблизо

Вкусна закуска по избор: Прясно изпечен кроасан с масло, плюс кафе Costa или домашна баничка със сирене и айрян
Варна 8 бр. 21 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 31 Май 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Кетъринг плато със 100 броя солени хапки
Варна 3 бр. 17 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 31 Май 2024г.
Към офертата
За вашия специален повод: Плато с 10 броя хапки по избор
Варна 8 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 31 Май 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

2 часа и половина рожден ден за до 10 деца - с хапване и аниматор
Варна 3 бр. 18 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Октомври до 31 Май 2024г.
Към офертата
Щур рожден ден: 3 или 4 часа и половина детско парти с аниматор и игри, плюс възможност за арка с балони
Варна 3 бр. 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 31 Май 2024г.
Към офертата
3 часа детски рожден ден или личен повод с меню по избор - за 10 или 15 деца и родители
Варна 1 бр. 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Февруари до 31 Май 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Нощувка за двама в сърцето на Варна
Варна 1 нощувка 88:88:88 2 38лв/ден 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
В центъра на Варна: Нощувка за един или двама
Варна 1 нощувка 88:88:88 38лв/ден 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
Нощувка в центъра на Варна, плюс паркинг
Варна 1 нощувка 88:88:88 59лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 25 Април до 31 Май 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Екскурзия до Букурещ, Синая, Бран, Брашов! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт

Вземете си отпуск един Петък и го слейте с уикенда в екскурзия до северната ни съседка! Съберете впечатления с Нирамар Травел!

Екскурзия до Букурещ и Синая на 20 - 22 Март: 2 нощувки със закуски, плюс транспорт:

• Отпътуване от Русе - за 135лв на човек;
• Отпътуване от Шумен и Разград - за 145лв на човек;
• Отпътуване от Варна - за 150лв на човек.


Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Синая;
• Всички пътни такси;
• Екскурзия до Ръшновската крепост (без включена входна такса);
• Туристическа програма в Брашов;
• Екскурзия до замъка Пелеш (без включена входна такса);
• Екскурзия до замъка на Дракула в Бран (без включена входна такса);
• Панорамна обиколка на Букурещ и посещение на Румънско село (без входната такса);
• Водач представител на фирмата по време на пътуването;
• Екскурзоводско обслужване по обектите на български език.

Допълнителни услуги по желание:
• Посещение с беседа на български на Парламента в Букурещ - 40 леи;
• "Румънска вечер" в типично румънско заведение с традиционни ястия и музика - 20 евро, при мин. 20 туристи (Примерно меню: посрещане с местна традиционна напитка цуйка, хляб, сол и традиционна музика. Студено предястие от зеленчукова салата, свински специалитет, пилешки специалитет, мини кюфтенца, дроб, рулца a la Rouse, селска шунка. Топло предястие sarmalute - румънски зелеви сърмички с кайма и мамалига. Основно ястие: пиле на грил със селски картофи и салата асорти, хляб. Десерт: торта. Напитки: на масата се поставят минерална и газирана вода, безалкохолни напитки в бутилки по 2л, кани червено и бяло вино като на всеки се полага по чаша вода, безалкохолно, чаша бяло или червено вино);
• Входни такси за посещаваните обекти - ориентировъчни: Парламента - 40 леи за възрастни, за студенти - 20 леи, ученици и лица от 7-17г - 10 леи, деца под 7г безплатно; Музей на открито Румънско село - 15 леи, деца и ученици 4 леи, пенсионери - 8 леи; замъка "Пелеш" - 30 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти - 7.5 леи; замъка Пелишор - 20 леи възрастни, 10 леи пенсионери, студенти и деца - 5 леи; Синайски манастир: възрастни - 5 леи, деца, студенти, пенсионери - 2 леи; Първото румънско училище - 5 леи, Черната църква - 9 леи за
възрастни, 6 леи за студенти, 3 леи за пенсионери ; лифт до хълма Тампа двупосочен билет - 16 леи; замъка "Бран" - 40 леи за възрастни, 30 леи за хора над 65г, 25 леи за студенти, 10 леи за ученици и деца; крепостта Ръшнов - възрастни 18 леи, деца и студенти - 10 леи.

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна от ул. Антим I в 05:00ч. Отпътуване от Шумен в 06:00ч. Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч. Преминаване на Дунав мост на българо-румънската граница. Пристигане в Букурещ около 11:00ч. Градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Това име буквално означава "забавление". Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл.

Транзитно преминаване през града в посока Синая и замъка "Пелеш", смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Дворецът е издигнат между годините 1873 и 1883г като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета. Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония - чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани. Пристигане и разглеждане на замъка. Разглеждане на Синайския манастир - идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси - по подобие на 12-те Апостоли. Постепеннообаче тази цифра се увеличава. През 1735 - 1739г манастирът Синая бива завладян от турците. Тук се пазят първата Библия, преведена на румънски (и отпечатана в Букурещ през 1688г), пищна колекция от икони, както и епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в., която е със световно значение и е защитена от ЮНЕСКО.

Късния следобед отпътуване за хотела. Настаняване. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Бран. Пристигане в Бран около 10:00ч. Посещение на "Замъка Бран" - известен още като замъка на "Дракула"- ловната резиденция на граф Влад Цепеш "Дракула", впечатляваща средновековна крепост,стъпила върху скала извисяваща се над дефилето на р. Бран, забулена в мистерия, построена между 1377г и 1382г. Свободно време за да опитате някой от местните специалитети.

Отпътуване за крепостния замък Ръшнов - средновековната крепост Ръшнов е издигната някъде през 13 век, по времето, когато тукашните територии са завладяни от татарите. Според някои историци, замъкът Ръшнов е една от седемте трансилвански български крепости. Той навярно е построен от българите, като в хода на историческите събития е наследен после от унгарците и австрийците. Разглеждане на крепостта и продължаваме към Брашов, градът разделящ Източните и Южните Карпати и център на българската емиграция през Възраждането, където Петър Берон издава Рибния буквар. Разглеждане на: средновековния град Брашов - гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала и Улицата на въжетата (най-тясната уличка в Източна Европа). Възможност за самостоятелно качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Надвечер връщане в хотела.

Свободно време за почивка или, по-желание и доплащане - "румънска вечер" в автентично румънско заведение.
Нощувка.

3 ден
Закуска. Около 08:30ч отпътуване към Букурещ. Пристигане около обяд. Панорамна обиколка на града и посещение на етнографски музей "Румънско село". Като него има само още 4 в света, в Осло, Копенхаген, Барселона и Рига. Разположен в парковата част на Букурещ, край езерото Херъстръу, той представлява етнографски център с 298 постройки, разположени в 46 селскостопански двора. Възможност за обяд в района на Румънско село в една от най-известните, автентични и големи бирарии в Букурещ. Продължаваме с панорамния тур, който включва преминаване с автобус по главните булеварди на града, зелените паркове и известните площади - Университетски, Римски, Виктория, Революция и Конституция, разглеждане на прекрасните еклектични сгради, много от които в характерния за Букурещ стил "брънковенеск", Триумфалната арка, палата Кантакузин, двореца Романит - сега Музей на изкуствата, легендарната концертна зала Атенеум - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30м, Кралския дворец превърнат в Национална художествена галерия, паметника на крал Карол I, театър Одеон, Военния клуб, Спестовната банка, Историческия музей.

По желание и с предварителна заявка, посещение на двореца Чаушеску - действащият парламент на Румъния. Втората по големина сграда в света, с великолепен интериор, изпълнен изцяло от румънски кристал, дърво, мрамор, завеси и килими, изработени от румънски майстори. С локален екскурзовод ще разгледате най-важните и най-пищни зали в Двореца. Ще имате и пешеходна разходка по централния площад Унири, ще видите Метрополийския хълм и Патриаршата църква Св. св. Константин и Елена, където се пазят мощите на Свети Димитър Басарбовски, историческия център Липсхани с църквата Свети Антоний, хана на Манук, стария княжески дворец Куртя Веке и малкия живописен манастир Ставрополеос. Многобройни барове и ресторантчета допринасят за приятната атмосфера. Свободно време за разходка.

Около 18:00ч отпътуване за България. Пристигане вечерта.
Прочети още

Офертата е публикувана на

17.02.2020г. преди 4 години

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 135лв
Към офертата

Дестинации

Румъния 23

Тръгване от

Русе, Шумен, Разград, Варна

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

14 бр.

Престой

2 нощувки

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

45лв/ден

Валидност на ваучера

от 17 Фев до 19 Мар 2020

Предоставена от

Нирамар Травел

Изминали оферти

Екскурзия до Кавала, Паралия Катерини, Метеора, Солун и "изворите на Афродита"! 3 нощувки със закуски, плюс транспорт
Гърция 29 бр. 3 нощувки 20 дни 47лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Април до 25 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 20 Април - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 44 бр. 13 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 19 Април 2019г.
Към офертата
Майски празници в Македония и Албания! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Македония, Албания 30 бр. 3 нощувки 20 дни 68лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 20 бр. 1 нощувка 20 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
Екскурзия до остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 22 бр. 7 нощувки 14 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Виж Троянския манастир, Крушунските водопади, Деветашката пещера и Ловеч! Нощувка със закуска и транспорт
Варна 5 бр. 1 нощувка 14 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 14 бр. 1 нощувка 20 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 13 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 14 бр. 1 нощувка 8 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 30 бр. 7 нощувки 19 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 27 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 18 Май
Турция 32 бр. 3 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 38 бр. 14 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 8 бр. 1 нощувка 14 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Гърция 34 бр. 3 нощувки 6 дни 54лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 20 Май 2019г.
Към офертата
Лятна почивка на остров Корфу! 4 нощувки със закуски и вечери в Хотел Olimpion Village***+
Гърция 10 бр. 4 нощувки 14 дни 85лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
За Роженския събор в Родопите! Екскурзия до Пампорово и Широка лъка с 2 нощувки със закуски и транспорт
Варна 7 бр. 2 нощувки 14 дни 52лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Бачковския манастир, Перперикон, Татул и Кърджали! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Юни! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 18 бр. 1 нощувка 17 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 13 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 8 Юни
Турция 51 бр. 10 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 6 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 21 бр. 9 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 30 Май до 8 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Кръстова гора, Дяволското гърло, Перперикон, Ягодинската пещера и Бачковския манастир! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Юни до 20 Юни 2019г.
Към офертата