Тенис клуб Бриз

Описание

Със своята отлично поддържана база и компетентни специалисти Тенис клуб "Бриз" се утвърди, като предпочитано място за спорт и развлечение от много деца и възрастни в града.

Клубът разполага с четири червени (клей) корта с осветление, от които един централен корт, който разполага с постоянни трибуни и размери около игралното поле, които позволяват провеждането не само на държавни, но и на международни турнири от най-висок ранг. Асфалтовите кортове, които също са с осветление са предпочитани пък от тези, които обичат играта на по-бърза настилка.

Тенис школата в клуба под ръководството на главният треньор Пламен Капралев се грижи за всички деца, независимо от това дали те искат да се занимават професионално с тенис или искат просто да се забавляват с един от най-популярните спортове в света.

Клубът ни всяка пролет е домакин на Държавния турнир за момчета и момичета до 10, 12, 14, 16 и 18 год. за купа "Д-р Стоянов", носещ името на най-изявеният радетел за популяризирането на тенис спорта в града ни, станал причина за построяването на десетки кортове в нашия регион.

През 2008 г. съвместно с Мениджърската агенция P&P Professional Tennis Management, клубът получи правата за България за провеждането на квалификации за световния-финален турнир за момчета и момичета до 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 и 16 г. и по този начин страната ни се присъедини към групата от над 50 държави, в които се провеждат подобни квалификации. Победителите във всеки от тях получават правото да участват във финалната фаза на турнира, като тази година домакин на проявата ще бъде френската столица Париж.

В Тенис клуба не са забравени и любителите, за които ежемесечно се организират различни турнири, както на единично, така и на двойки. Специално за тях през 2003 г. клубът учреди и организира Бургаската Тенис Лига за Аматьори, в която участват над 40 човека, които в оспорвана надпревара през целият сезон излъчват Градският шампион за аматьори на гр.Бургас. Досега срещите бяха само на единично, но от настоящата 2008 г. ще започне съревнование и на двойки.

Успехите на треньорския състав под ръководството на гл.треньор Пламен Капралев през годините са свързани с представянето на състезателите от Представителните отбори, както в Държавните първенства и турнири, така и в състезанията от Международен мащаб.

Сред тях се отличават успехите на Борислав Капралев - шампион на България през 2004 г. в зала при юношите до 12 г. , полуфиналист на двойки от PRINCE CUP 2004 в САЩ , Класирал се в първите 32 в света на единично на неофициалното световно първенство за деца ORANGE BOWL 2004 в Маями / Флорида /. Победител на единично през 2007 г. в няколко юношески турнира до 16 г. във Франция. Освен него още Самуел Лазаров, Лиляна Золумова, Мартин Пренеров, Никола и Лора Апостолови са призьори от различни Държавни турнири през годините. Прочети още

Категория

  • За деца
  • На открито
  • Тенис на корт
Рейтинг:
0.0

Категории

  • За деца
  • На открито
  • Тенис на корт

Контакти