• Минерален извор "Мирото" - Огняново
  • GPS Координати: 41.61923619, 23.79582882
  • Отвори в Google Maps
Рейтинг:
5.0 / 2 оценки
Участва в пътешествия
Места за нощувка наблизо

Минерален извор "Мирото" - Огняново

село Огняново (Област Благоевград)
интензивен дъжд 24°C
5 дневна прогноза
днес 13° / 24° 27 юни 12° / 25° 28 юни 14° / 26° 29 юни 15° / 28° 30 юни 15° / 28°
586м. н.в.
преглеждания за последните 30 дни 226
преглеждания за целия период 14594
Популярност на обекта в различни класации
Дата на публикуване 23.11.2017г.
Добави снимки Опознай.bg разчита на потребителите си да помагнат да покажем със снимки или видео всички наши красиви забележителности. Изпратете ваши снимки за "Минерален извор "Мирото" - Огняново" за още по-богато съдържание.
Огняново е българско село, разположено в югозападна България, съвсем близо до границата с Гърция. На 12 километра в югозападна посока е разположен Гоце Делчев, който е най-близкият по-голям град в района. От курортното градче Банско селото отстои на около 40 км и на около 200 км от столицата София. Цели четири планини се издигат между Огняново - Пирин, Родопите, Славянка и Стъргач. Селото е част от територията на община Гърмен, като обхваща части от долината на река Места и от западните склонове на Дъбрашкия дял на Родопите. Днес Огняново е известен балнеоложки център с отлична база.

Село Огняново е с надморска височина 540 метра и с благоприятен климат, а като се прибави и минералният извор на територията му, селището се превръща в отлично място за балнеоложки и селски туризъм. Минералният извор в Огняново е известен с наименуванието Мирото, който се е експлоатирал още в древността. От лековитите свойства на водата му са се възползвали хората в далечната римска епоха.

В съчетание с благоприятният климат Огняново предлага и красиви живописни природни гледки. Разположено в богат на растителност хълмист район, селото е заобиколено от Пирин и Родопите, които са едни от най-атрактивните за туристически походи планини в България. Чистият планински въздух в съчетание с меките климатични условия, характерни за югозападната част на страната правят Огняново отлично място за почивка и отдих през уикенда.
Прочети още
Сподели този обект:
Източник:
Виж карта

Коментари · 1

А.П. преди 4 години

Снимката е от гр. Сандански

Коментирай 1000 символа

Активности наблизо

Други подобни обекти в страната

Други обекти наблизо