Времето

Днес, 19 апрРазкъсана облачност
13°
Утре, 20 апрУмерен дъжд
8°
Неделя, 21 апрЯсно небе
13°
Понеделник, 22 апрСлаб дъжд
16°
Вторник, 23 апрСлаб дъжд
13°
Сряда, 24 апрРазкъсана облачност
18°

Оферти за хапване наблизо

Вкусна закуска по избор: Прясно изпечен кроасан с масло, плюс кафе Costa или домашна баничка със сирене и айрян
Варна 6 бр. 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Кетъринг плато със 100 броя солени хапки
Варна 3 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия специален повод: Плато с 10 броя хапки по избор
Варна 4 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

2 часа и половина рожден ден за до 10 деца - с хапване и аниматор
Варна 3 бр. 18 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Октомври до 30 Април 2024г.
Към офертата
Щур рожден ден: 3 или 4 часа и половина детско парти с аниматор и игри, плюс възможност за арка с балони
Варна 3 бр. 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 30 Април 2024г.
Към офертата
3 часа детски рожден ден или личен повод с меню по избор - за 10 или 15 деца и родители
Варна 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Февруари до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Нощувка за двама в сърцето на Варна
Варна 1 нощувка 2 38лв/ден 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
В центъра на Варна: Нощувка за един или двама
Варна 1 нощувка 38лв/ден 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
Нощувка в центъра на Варна
Варна 7 бр. 1 нощувка 33лв/ден 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Януари до 30 Декември 2024г.
Към офертата
Хотел Виктория***
Нощувка в центъра на Варна
Варна 7 бр. 1 нощувка 166 дни 33лв/ден 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Топ цена: 32.90лв
Grabo.bg

До Видин, Враца, Белоградчик, Черепишкия манастир и пещерите Леденика, Венеца и Магурата! 2 нощувки със закуски и транспорт

Вече не се сдържате и искате да попътувате малко? Потопете се в красотата на Северозападна България, където Нирамар Травел ще ви разходят до три красиви пещери, два мистични манастира и още куп природни и културни забележителности!

Екскурзия до Видин, Враца, Белоградчик, Черепишкия манастир и пещерите Леденика, Венеца и Магурата на 2 - 4 Юли: 2 нощувки със закуски, плюс транспорт:

• С отпътуване от Търговище или Велико Търново - за 135лв на човек;
• С отпътуване от Варна или Шумен - за 143лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус;
• Екскурзоводско обслужване;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Видин;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* във Враца;
• Посещение на Белоградчишките скали;
• Посещение на Клисурски манастир;
• Посещение на крепостта Баба Вида.

Допълнителни услуги (по желание и с доплащане):
• Входна такса за пещера Леденика - 5лв;
• Входна такса за пещера Венеца - 8лв за възрастни, 5лв за пенсионери, 4лв за ученици;
• Входна такса за пещера Магурата - 5лв за възрастни, 3лв за пенсионери;
• Входна такса за Белоградчишки скали - 6лв за възрастни, 4лв за ученици и пенсионери
• Входна такса за крепостта Баба Вида - 4лв за възрастни, 2лв за ученици;
• Доплащане за отпътуване от Добрич (след грабване на вариант от Варна) - 15лв на човек (при минимум четирима желаещи), 10лв на човек (при минимум 12 желаещи).

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна около 05:00ч ул. Антим I, от Шумен в 06:00ч, от паркинга на Била (при минимум 12 турист, при по малко - от 5-ти км) от Търговище - ОМВ на кръговото по пътя за Търново в около 06:40ч.

Пристигане в Пещера Леденика. Леденика" - една от най-известните и посещавани пещери в България и един от 100-те национални туристически обекта, се намира на 16км от град Враца. Разположена е на територията на природен парк "Врачански Балкан". Името ѝ е "Леденика" поради ледените сталагмити, сталактити и сталактони, които се образуват зимата в нея в близост до входа. Освен наличието на уникалните природни образувания, в пещерата могат да се видят и 53 животински вида, както и малко езерце. Обиколката на пещерата започва със залата "Преддверие", където са и уникалните ледени скулптури, даващи и името ѝ. В нея посетителите могат да видят интересни образувания - "Дядо Коледа", "Главата на Великана", "Къщичката на Баба Яга". Маршрутът за обиколка на "Леденика" продължава през железни мостове, стига до малката и голяма пропаст и след това се минава по коридора "Завеските", за да се стигне до "Бялата зала. Разглеждане на пещерата и отпътуване за град Враца. Настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отправяме се към Клисурския манастир "Св. Св.Кирил и Методий". Манастирът е четвъртият по големина в България и е доста добре поддържан. Съществува от 1240г. В манастира има ателие за икони, я което монахините рисуват икони според традициите на Охридската школа. Според летописните предания на мястото на днешния манастир някога е имало основи на стара църква, както и останки от друг манастир, познат на старите хора като " пустия манастир". През 17 век шестима монаси се заселват в манастира с намерението да го възстановят. Доброто им начинание, обаче съвпаднало със смутните времена по време на бунтовете, съпътстващи Чипровското въстания от 1688г. След потушаването му, въстаниците се укрили при монасите. Не след дълго турска потеря се запътила към манастира. Бунтовниците се спасили като избягали към Балкана, а монасите останали на своя духовен пост. Не предали посоката на укрилите се бунтовници и затова били изгорени. На това място впоследствие бликнал извор, който се оказал целебен и много хора, изпълнени с вяра и смирение получили благодатно изцеление там. И природата се преклонила пред тази жертва на монасите в името на вярата и народа, като над извора израснали шест букови дървета по броя на монасите.

След разглеждане се отправяме към природния феномен Белоградчишките скали. Включени в списъка на 100-те национални туристически обекта на България със своите красиви скални фигури, достигащи на места до 200 метра височина и разделени на 3 основни групи. Изключително преживяване с незабравими, спиращи дъха природни гледки сред скали с причудливи форми и гигантски пещери. Номинирани в проекта "Новите седем чудеса на света" и включени в индикативния списък на ЮНЕСКО през 2011г. Белоградчишките скали са извайвани от природата в продължение на повече от 200 млн. години. Червеникавият им оттенък се дължи на съдържанието на железен окис. Те са разнообразни по форма и големина скални творби, издигащи се на повече от 100м височина. Свободно време за обяд в района.

Следва посещение на една от най-красивите пещери в България - пещера Венеца. Пещерата се намира край село Орешец в Северозападна Стара планина, недалеч от Белоградчишките скали. Открита е на мястото на каменна кариера още през 1973 година, но отваря врата за посетители чак през 2015 г., след като е била проучена, картографирана и оборудвана с предпазни парапети, стълби и пр. С помощта на цветното светодиодно осветление пещерата оживява в цялото си величие пред погледа на изумения от красота й турист. Засега са разкрити 5 огромни зали, а общата дължина на коридорите й е около 300м. Корали, кристали, сталактони, сталагмити, сталактити, хелактити. От всичко има в тази пещера!

Голяма част от образуванията са от полускъпоценния камък оникс. И всяка зала е различна! Разглеждане на пещерата и се отправяме към следващата прекрасна и може би най-посещавана пещера в България - Магурата. Пещерата с рисунки, като от приказките. През далечната 1960г. Магурата е обявена за природна забележителност и паметник на културата, а година по-късно е благоустроена и към момента пещерата се посещава целогодишно от над 60 хил. туристи. Разглеждане на пещерата и се отправяме към град Видин. Настаняване в хотела.

Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Посещение на крепостта "Баба Вида"- единственият запазен средновековен замък в България, включена в Списъка на 100-те национални туристически обекти. Крепостта е разположена в северната част на град Видин, на брега на река Дунав и е известна още с името "Бабини Видини кули". Продължаване към Черепишкия манастир. "Много е хубаво е да поседнеш на скалите над Черепишкия манастир и да го видиш някъде там долу, в краката ти, като кукленска къщичка, поставена от нечия ръка на брега на Искър". Построен по време на управлението на Цар Иван Шишман някъде в края на Второто Българско царство. В манастира има музеен кът посветен на Иван Вазов,където писателя се е вдъхновил за много от произведенията си, сред които " Дядо Йоцо гледа" и "Една Българка"Но не само Вазов е открил това спокойно кътче,преди него Алеко Константинов пише за обителта в пътеписите си. Черепишкия манастир "Успение Богородично" е бил унищожаван много пъти по време на османската власт, но се възражда и става книжовен и културен център. Днес е със запазена възрожденска архитектура. В костницата високо в скалите се съхраняват тленните останки на последните Ботеви четници, които са заловени и убити при потушаването на Априлското въстание. Може би най-впечатляващата костница България, която наистина въздейства.

Отпътуване за съответния град. Пристигане късно вечерта.
Прочети още

Офертата е публикувана на

19.06.2021г. преди 3 години

Преглеждания

6 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 135лв
Към офертата

Тръгване от

Варна, Шумен, Търговище, Велико Търново

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

6 бр.

Престой

2 нощувки

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

45лв/ден

Валидност на ваучера

от 19 Юни до 30 Юни 2021

Предоставена от

Нирамар Травел

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

Екскурзия до Кавала, Паралия Катерини, Метеора, Солун и "изворите на Афродита"! 3 нощувки със закуски, плюс транспорт
Гърция 29 бр. 3 нощувки 20 дни 47лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Април до 25 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 20 Април - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 44 бр. 13 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 19 Април 2019г.
Към офертата
Майски празници в Македония и Албания! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Македония, Албания 30 бр. 3 нощувки 20 дни 68лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 20 бр. 1 нощувка 20 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
Екскурзия до остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 22 бр. 7 нощувки 14 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Виж Троянския манастир, Крушунските водопади, Деветашката пещера и Ловеч! Нощувка със закуска и транспорт
Варна 5 бр. 1 нощувка 14 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 14 бр. 1 нощувка 20 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 13 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 14 бр. 1 нощувка 8 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 30 бр. 7 нощувки 19 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 27 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 18 Май
Турция 32 бр. 3 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 38 бр. 14 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 8 бр. 1 нощувка 14 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Гърция 34 бр. 3 нощувки 6 дни 54лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 20 Май 2019г.
Към офертата
Лятна почивка на остров Корфу! 4 нощувки със закуски и вечери в Хотел Olimpion Village***+
Гърция 10 бр. 4 нощувки 14 дни 85лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
За Роженския събор в Родопите! Екскурзия до Пампорово и Широка лъка с 2 нощувки със закуски и транспорт
Варна 7 бр. 2 нощувки 14 дни 52лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Бачковския манастир, Перперикон, Татул и Кърджали! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Юни! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 18 бр. 1 нощувка 17 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 13 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 8 Юни
Турция 51 бр. 10 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 6 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 21 бр. 9 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 30 Май до 8 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Кръстова гора, Дяволското гърло, Перперикон, Ягодинската пещера и Бачковския манастир! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Юни до 20 Юни 2019г.
Към офертата