Още оферти от Рубина Травел

Еднодневна екскурзия до Казанлък за Празника на розата на 1 Юни
Варна 3 бр. Варна +2 55лв/ден 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
30 Май 2024 (Четвъртък)
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Крушунските водопади и Деветашката пещера на 28 Април
Варна 11 бр. 88:88:88 Добрич +1 55лв/ден 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 25 Април 2024г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Замъка в Равадиново, Созопол и Несебър на 18 Май
Варна 3 бр. Варна +1 39лв/ден 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Април до 15 Май 2024г.
Към офертата

Времето

Днес, 23 апрУмерен дъжд
10°
Утре, 24 апрЯсно небе
19°
Четвъртък, 25 апрСлаб дъжд
14°
Петък, 26 апрРазкъсана облачност
14°
Събота, 27 апрОблачно
15°
Неделя, 28 апрЯсно небе
19°

Оферти за хапване наблизо

Вкусна закуска по избор: Прясно изпечен кроасан с масло, плюс кафе Costa или домашна баничка със сирене и айрян
Варна 6 бр. 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Кетъринг плато със 100 броя солени хапки
Варна 3 бр. 16 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия специален повод: Плато с 10 броя хапки по избор
Варна 8 бр. 14 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Малък фестивал на куклите 2 представя: Детската куклена постановка "Кученцето, което не можеше да лае" от ДКТ Пловдив на 11 Май в Народно читалище "Отец Паисий"
Варна 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Май 2024 (Събота)
Към офертата
Малък фестивал на куклите 2 представя: Детската куклена постановка "Дядо вади ряпа" от Куклен театър "Мале-мале" - София на 11 Май, в Народно читалище "Отец Паисий"
Варна 1 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
11 Май 2024 (Събота)
Към офертата
2 часа и половина рожден ден за до 10 деца - с хапване и аниматор
Варна 3 бр. 18 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Октомври до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Нощувка за двама в сърцето на Варна
Варна 1 нощувка 2 38лв/ден 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
В центъра на Варна: Нощувка за един или двама
Варна 1 нощувка 38лв/ден 11 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
Нощувка в центъра на Варна
Варна 7 бр. 1 нощувка 33лв/ден 22 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Януари до 30 Декември 2024г.
Към офертата
Хотел Виктория***
Нощувка в центъра на Варна
Варна 7 бр. 1 нощувка 166 дни 33лв/ден 22 бр. Оферта от Grabo.bg
Топ цена: 32.90лв
Grabo.bg

Екскурзия до Кърджали, Ардино, Дяволския мост, Плаващия ресторант в с. Енчец и Перперикон! 2 нощувки със закуски и транспорт

Опознай чудните гостоприемни Родопи! Това може да стане за един уикенд с Рубина Травел!

Екскурзия до Кърджали, Ардино, Дяволския мост, Плаващия ресторант в с. Енчец и Перперикон на 14 - 16 Август: 2 нощувки със закуски, плюс транспорт - за 118лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен туристически автобус от Варна;
• 2 нощувки със закуски в Кърджали;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута;
• Посещение на Историческия музей в Кърджали (без включена входна такса);
• Посещение на Тракийското светилище "Орлови скали";
• Посещение на Дяволския мост;
• Посещение на Перперикон (без включена входна такса);
• Посещение на Каменните гъби.

Услуги срещу допълнително заплащане:
• Входни такси за посещаваните обекти - Перперикон 3лв, Исторически музей - 6лв.

Програма:

1 ден
Отпътуване от Варна, ул. Антим 1 в 07.00ч. Почивки по пътя за обяд и кафе. Ранния следобед - пристигане в Кърджали. Там ще посетим манастира на отец Боян Саръев - един от най-мощните духовни центрове в България. Храмовият комплекс Успение Пресвета Богородица в кърджалийския квартал Гледка е едно от най-посещаваните от миряните свети места в страната. Причините са много, като най-сериозната от тях е, че комплексът е стопанисван и изграден благодарение на всеотдайността на отец Боян Саръев, известен като един от основните стожери на християнската вяра в Родопите. При разкопки в близкия тракийски култов комплекс Перперикон археологът Николай Овчаров намира няколко реликвариума, съхраняващи по думите на специалисти част от кръста, на който е бил разпнат Христос. Отец Боян Саръев разказва за многото чудеса, станали на това място - за жени, които отдавна нямат деца и които след поклонение пред тях зачеват и раждат здрави деца, за дете от Златоград, което прохожда, за мъж от Стара Загора в шестмесечна кома, който се събужда след като му занасят парче памук, докоснато до парченцата...Следва посещение на Историческия музей, който се помещава в красива сграда, строена в началото на 20-те години на ХХ в. Заобиколен е от красив парк, приютяващ над 30 растителни вида, които могат да бъдат видени единствено в България. Експозиционните зали са разположени на три етажа с обща площ 1300кв. м. На първия етаж в девет зали хронологично е проследен животът в периода от VI хилядолетие пр. Хр. до Средновековието. Интерес представлява възстановка на селищна могила от неолита, фотоси на скални гробници, светилища, обредни плочи, римска керамика, бижута и накити от християнски некрополи и други. На втория етаж в четири зали е представена природата на Източните Родопи. Тук могат да бъдат видени фосили - вкаменелости на миди, охлюви, морски таралежи и звезди, корали и дървета, дори и на риба. Има също колекции от билки, от рудни минерали, както и фотоси на неповторими скални форми - Каменна сватба, Каменни гъби, Слонът, Вкаменената гора, Счупената планина. На третия етаж е разположена експозицията на отдел Етнография, наредена в 10 зали и представяща експонати от XIX и началото на XXв. Показани са възстановки на характерни за региона занаяти като земеделие, животновъдство, въглищарство, металообработване, обущарство, шивачество и тъкачество. От домашните занаяти са представени предене, плетачество, тъкане на кенарени платове. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

2 ден
Закуска. Отпътуване за Ардино. Там ще посетим Тракийското светилище "Орлови скали". Съществуват няколко теории и легенди за Орлови скали ,които обаче не са намерили своето потвърждение. Според едни нишите са били погребални съоръжения - в тях сепоставяли урни с пепелта на покойниците. Друга, подобна на тази теория, определя нишите като портал между света на живите и този на мъртвите. Те наподобявали силует на висящ прилеп.Според древните вярвания именно той превеждал душата на мъртвеца към света на отвъдното. Има и трето предположение, което отхвърля твърдението скалните ниши да са се използвали като некропол, защото са трудно достъпни за извършването на подобни ритуали. Предполага се,че в тях са се поставяли свещени предмети на определени дни, свързани с космогоничен обред. Заради мистичността на това място и многото неизвестни, сред местните се разказва легенда за змей, който живее под скалите и пази тайно съкровище.

Отпътуваме за Дяволския мост (Шейтан кюпри) - най-големият и най-известният османски мост в Родопи. Според легендите в скалите наблизо ясно се вижда отпечатък от крака на дявола и този факт дава народното название на мястото - Дяволски мост. Историята разказва още, че мостът е построен преди повече от 500 години, още по османско време. Въпреки това до днес нито веднъж не е бил ремонтиран или реконструиран. Здравината му местните обясняват с факта, че в него е вградена сянката на млада невеста. Тя носела храна на майстора, който го правил - Уста Димитър от Неделино. Скоро след края на строежа обаче, момичето починало. Други обаче са категорични в по-жестоката истина - че майсторът е вградил сянката на собствената си съпруга, за да остане мостът здрав за векове. Но загадките не спират до тук. Върху един от ключовите камъни в централния свод специалисти са открили гравиран печата на цар Соломон. Това кара археолозите да предполагат, че има връзка между моста и светилищата в Родопите. Забележка! Пешеходният преход е около 3 часа в двете посоки! Следва посещение на едно
съвременно интересно място - в язовира до с. Енчец се намира плаващият ресторант "Моби Дик" - прохладно място за отмора след пешеходния преход. Връщане в Кърджали. Свободно време. Нощувка.

3 ден
Закуска. Отпътуване за Перперикон - археологически комплекс в Източните Родопи, състоящ се от голямо мегалитно светилище отпреди 8000г през каменната ера,паметници от античността и средновековна крепост. Скалното светилище представлява огромен планински масив, в който всяка педя от скалната повърхност е била обработена от човешка ръка. На самия връх е разположен огромен басейн, скални тронове, просторни изсечени в скалата помещения и пейки. В централната част на крепостта е разкрита късноантична християнска църква, еднокорабна с два притвора. Свещеният хилядолетен град е унищожен от османските турци през 1362г и жителите му са отвлечени в робство.

Ще посетим и Каменните гъби. Според легендата въглищарят Радуил имал 4 дъщери. Един ден те тръгнали за вода, но били подгонени от орда нашественици. Девойките изплашили коня на водача,който паднал на земята и бил разкъсан от момичетата.Четирите били застигнати от приятеля на загиналия - Омур. Той замахнал с ятагана и отсякъл главата на едната от тях, но щом докоснала земята, тя мигом се превърнала в каменна гъба. Замахнал и покосил другите две сестри,но се повторило същото. Изплашил се Омур, слязъл от коня, но преди да убие последното девойче, главата ѝ сама се превърнала в камък. Ужасен, той скочил от коня и понечил да избяга, но при първата крачка се превърнал в черна скала. Хората и днес наричат самотната канара в близост до гъбите каратепе (черен хълм). Отпътуване за Варна. Пристигане в града около 20.00ч.
Прочети още

Офертата е публикувана на

03.07.2020г. преди 4 години

Преглеждания

27 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 118лв
Към офертата

Тръгване от

Варна

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

8 бр.

Престой

2 нощувки

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

39лв/ден

Валидност на ваучера

от 03 Юли до 12 Авг 2020

Предоставена от

Рубина Травел

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

Еднодневна eкскурзия до Созопол, Равадиново и Несебър на 26 Април
Варна 23 бр. 34 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 23 Април 2019г.
Към офертата
За 24 Май до Синая, Бран, Брашов и Букурещ! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Румъния 48 бр. 2 нощувки 49 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Март до 9 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 20 Април
Турция 30 бр. 28 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 19 Март до 17 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Констанца и Мамая на 1 Май
Румъния 39 бр. 30 дни 19лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Март до 25 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 11 Май - с посещение Природонаучния музей и Музея на селото
Румъния 28 бр. 33 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Април до 8 Май 2019г.
Към офертата
През Юни на Тасос! 2 нощувки със закуски и вечери в хотел ZOE 4*, транспорт и посещение на Кавала, Александруполис и Порто Лагос
Гърция 17 бр. 2 нощувки 47 дни 78лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 11 Април до 27 Май 2019г.
Към офертата
Ранни записвания за луксозна почивка в Бодрум! 7 нощувки на база All Inclusive в Kadikale Resort*****
Турция 8 бр. 7 нощувки 38 дни 71лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Април до 21 Август 2019г.
Към офертата
Септемврийска почивка в перлата на Турската ривиера - Бодрум! 7 нощувки на база All Inclusive в Хотел Armonia Holiday Village*****
Турция 27 бр. 7 нощувки 48 дни 63лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Април до 21 Август 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Одрин и Лозенград през Юни! Нощувка със закуска, плюс транспорт
Турция 17 бр. 1 нощувка 56 дни 48лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Април до 12 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Констанца и Мамая на 18 Май
Румъния 46 бр. 22 дни 19лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Април до 15 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 11 Май
Турция 8 бр. 12 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Април до 7 Май 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Букурещ, Синая, Бран и Брашов през Юни! 2 нощувки със закуски и транспорт
Румъния 36 бр. 2 нощувки 39 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Май до 12 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 8 Юни
Турция 40 бр. 20 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 5 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до остров Света Анастасия, Созопол и Замъка в Равадиново - на 22 Юни
Варна 35 бр. 34 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Май до 19 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Констанца и Мамая на 8 Юни
Румъния 30 бр. 22 дни 19лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Май до 6 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 15 Юни, с посещение на Природонаучния музей и Музея на селото
Румъния 28 бр. 27 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Май до 12 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Сандански, Мелник, Рупите, Рилски и Роженски манастир през Юли! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 24 бр. 2 нощувки 64 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 22 Май до 24 Юли 2019г.
Към офертата
Луксозна почивка в Бодрум! 7 нощувки на база All Inclusive в Kadikale Resort*****
Турция 16 бр. 7 нощувки 85 дни 59лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Май до 5 Септември 2019г.
Към офертата
През Август до Румъния! Екскурзия до Синая, Предеал и Букурещ с 5 нощувки със закуски и транспорт, плюс басейн, сауна и джакузи
Румъния 5 нощувки 20 дни 75лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 31 Май до 1 Август 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 22 Юни
Турция 36 бр. 16 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юни до 19 Юни 2019г.
Към офертата