Времето

Днес, 26 апрРазкъсана облачност
17°
Утре, 27 апрПредимно облачно
15°
Неделя, 28 апрУмерен дъжд
14°
Понеделник, 29 апрСлаб дъжд
15°
Вторник, 30 апрСлаб дъжд
16°
Сряда, 01 майРазкъсана облачност
18°

Оферти за хапване наблизо

Коктейлно плато за всеки повод с 95 броя солени хапки
Бургас 3 бр. 30 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Ноември до 30 Юни 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Плато сладки или солени хапки
Бургас 8 бр. 34 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Ноември до 30 Юни 2024г.
Към офертата
Несравним аромат и изкусителен вкус: Кафе Baristo - капсули или на зърна
Бургас 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 22 Февруари до 31 Май 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

2 часа купон: Тематичен парти пакет за рожден ден за до 11 деца, плюс почерпка и анимация
Бургас 1 бр. 2 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Април до 30 Юни 2024г.
Към офертата
55 минути игра за един или двама "Раклата на чичо"
Бургас 88:88:88 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Април до 8 Май 2024г.
Към офертата
Концерт на Симфониета Враца и Италианското трио сопрани - на 16 Май, във Военен клуб
Бургас 3 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
16 Май 2024 (Четвъртък)
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Великден и Гергьовден в Поморие: Нощувка със закуска
26 бр. 1 нощувка 35лв/ден 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Май до 7 Май 2024г.
Към офертата
През Юни в Поморие: Нощувка със закуска
1 нощувка 35лв/ден 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юни до 30 Юни 2024г.
Към офертата
През Май в Поморие: Нощувка за двама или за до петима
Поморие 1 нощувка 88:88:88 2 20лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Май до 31 Май 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Екскурзия до Винарна Марян, Велико Търново и Арбанаси! Нощувка със закуска и транспорт

Info Point ви канят на пътешествие до Старопрестолно Търново и забележителното селце Арбанаси! Потопете се в тяхната уникална атмосфера, а за е перфектно всичко - ще !

Екскурзия до Винарна Марян, Велико Търново и Арбанаси на 1 - 2 Август: 1 нощувка със закуска, плюс транспорт:

• С отпътуване от Бургас - за 113лв на човек;
• С отпътуване от Варна - за 123лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт;
• 1 нощувка със закуска в хотел във Велико Търново.

Допълнителни опции (по желание и с доплащане):
• Посещение на винарна Ялово - 15лв на човек;
• Входни такси на посещаваните обекти;
• Застраховка "Отмяна на пътуване".

Програма:

1 ден
• 08:00ч - Отпътуване от Бургас посока град Елена (в 06:00ч отпътуване от Варна, Катедралата) с кратка пауза по пътя за село Марян.
• 11:00ч - Посещение на винарна Марян, обиколка и дегустация на 3 вина и хапки.
• 13:00ч - Отпътуване за Арбанаси и свободно време за разходка и обяд.
• 16:00ч - Отпътуване за Велико Търново и настаняване в хотела, свободно време за разходки и вечеря. Има възможност за организирана вечеря с придружителя на групата срещу заплащане - 19:30ч). Нощувка.

2 ден
• 08:30 - 09:30ч - Закуска и напускане на хотела.
• 09:30ч - Разходка из Стария град (опционално посещение на винарна Ялово - срещу доплащане 15лв на човек).
• 12:30ч - Вход и беседа из крепост Царевец - срещу допълнително заплащане.
• 14:30ч - Време за обяд и свободно време.
• 16:30ч - Потегляне посока Бургас и Варна с пауза по пътя за вкъщи.
• 20:00ч - Приблизително време на пристигане в Бургас и след около 2 часа във Варна

Повече за обектите по програмата:
Винарна Марян
"Ние сме семейство Иванови - Светла и Илия, и синовете ни Петър и Владимир. Заедно с нашия приятел - енологът и агроном Стефан Чоранов, създадохме Винарска изба Марян през 2010 година. Идеята ни е да създаваме малки серии вина и да продължим традициите на правене на вино с много любов и вяра в уникалността на Еленския край. Кръстихме избата на село Марян, там където с много отдаденост правим нашите вина, а необикновената история на селото е свързана с легендата за красивата Кера Тамара - дъщеря на Цар Иван Александър и сестра на Цар Иван Шишман - последният Български владетел. Построена в пазвите на Стара Планина, избата съчетава най-добрите условия за създаване на уникални вина. За нашите вина подбираме най-доброто грозде от наблюдавани лозя. Поръчахме технологичното оборудване специално за избата в съответствие с класическите технологии за производство на червени и бели вина. В имената на вината запечатахме късче от Българската история и от славното Второ Българско Царство. Насладете им се!"

Винарна Ялово
Винарна Ялово е малка бутикова изба, разположена в полите на Стара планина на юг от Велико Търново. Запалени от общия пламък на любовта си към виното, визионерът Антон Танев и енологът Димитър Димов се впускат в това приключение, с желанието да създават вина с характер, изразяващ красотата на региона и общото им виждане за правене на вино. Вината на Винарна Ялово имат амбицията да припомнят традициите и миналото, като съчетават чисти техники и естетика в едно занаятчийско производство! За нашите вина подбираме парцели на лозари, с които работим тясно и следим за най-доброто развитие на плода така, че да предаде своя характер във виното. Същевременно започнахме създаването на собствени лозя. Целите ни, освен да си подсигурим суровина, са също да възродим традиционните местни сортове и старите техники за отглеждане, както и да запазим биоразнообразието в региона. Първият парцел е вече засаден с Димят, Памид, Гъмза, Рубин и Шардоне. Подготвяме и други парцели, за които освен тези сортове, ще се опитаме да намерим забравените Кокорко, Виненка, Варненски Мавруд… Насажденията ни са с тесни редове (1,7 м.) при гъстотата от 653 лози в декар, с което се доближаваме до старото традиционно лозарство.

Велико Търново и крепост Царевец
Велико Търново е град в Северна България, административен център на Великотърновска област. Градът е разположен по поречието на р. Янтра. Местоположението му като кръстопът и пресечна точка на много пътни и търговски връзки и маршрути е давало тласък на неговото икономическо и културно развитие от древността до наши дни. Велико Търново е един от най-старите градове в страната, като историята му датира отпреди повече от пет хилядолетия, за което свидетелстват археологическите разкопки. Разцветът на Велико Търново се свързва с периода на Второто българско царство (1185 - 1393г). Най-значимият паметник на културата във Велико Търново е средновековната крепост Царевец, разположена на едноименния връх, заобиколен от три страни от р. Янтра. Разкопките показват, че Царевец, макар и опасан от крепостна стена, не е бил затворена крепост, а истински средновековен град, в центъра на който се е издигал дворецът, църквата "Св. Петка", множество жилищни и стопански сгради, водохранилища и бойни кули. На най-високата част на Царевец била резиденцията на патриарха, а в непосредствена близост и патриаршеската църква "Възнесение Христово". До Царевец се намира друг исторически хълм - Трапезица.

Освен с историческите си хълмове, Велико Търново е известен и с множество православни храмове. В старата част на града се намира по-голямата част от местните музеи. 22 март е официалният празник на Велико Търново. Тази дата се свързва с историческата победа на цар Иван Асен II над Теодор Комнин (1230г). По традиция вечерта на празничния ден е отредена за безплатен спектакъл на хълма Царевец. Аудиовизуалният спектакъл "Звук и светлина" разказва славната и трагична история на България чрез музика, светлини, лазери и църковни камбани, което го прави уникална атракция за страната. Представления се организират и през останалата част от годината по предварителна заявка срещу заплащане. Не случайно Велико Търново е обявен за балканска столица на културния туризъм и няколко пъти е носител на приза "Най-красив град" на България в резултат от ежегодно проучване, провеждано от медиите.

Село Арбанаси
Село Арбанаси е разположено на високо плато на 4км от град Велико Търново. Известно е, че селото е съществувало още по време на Втората българска държава (1185 - 1393г). Тогава болярите от столицата Търново го използвали за лятна резиденция. Според легендата тук търновските царе са секли монети. През XVIIв Арбанаси се издига като важно търговско селище. Арбанашките търговци били известни и търгували в цялата турска империя. Къщите на богатите търговци от този период приличат на малки крепости. Те имат строг и суров външен вид, без балкони и чардаци, с решетки на прозорците и здраво обковани външни врати. Вътре обаче са богати и разкошни. Цялата вътрешна украса на врати, прозорци, долапи, тавани е с изключително богата дърворезба и гипсови елементи и показва вкуса, умението и художественото майсторство на строителя. Характерно за арбанашките къщи е, че те са така устроени, че в тях може да се живее дълго време, без да се излиза освен до кладенеца на двора за вода. Един век по-късно селото е ограбено и опожарено от кърджалиите (разбойници в Османската империя, обикновено действащи на групи). Жителите на Арбанаси са сполетени от чумна епидемия и няколко земетресения и това ги накарало да напуснат домовете си и да търсят по-спокойни и сигурни места за живот. След 1810г Арбанаси постепенно се възстановява.

Арбанаси е архитектурно-музеен резерват и е включен в Стоте национални туристически обекта.
Прочети още

Офертата е публикувана на

20.06.2020г. преди 4 години

Преглеждания

16 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 113лв
Към офертата

Тръгване от

Бургас, Варна

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

2 бр.

Престой

1 нощувка

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

57лв/ден

Валидност на ваучера

от 20 Юни до 31 Юли 2020

Предоставена от

Info Point

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

Еднодневна екскурзия до Велико Търново, Царевец и Арбанаси през Април или Май
Бургас 3 бр. 33 дни 36лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Март до 15 Май 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Дяволското гърло, Триград, Широка лъка, Смолян, Бачково и Асеновград! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 16 бр. 1 нощувка 30 дни 45лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Април до 15 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до монумента на Дева Мария в Хасково, Перперикон и Историческия музей в Кърджали
Бургас 8 бр. 12 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Април до 8 Май 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Дяволското гърло, Триград, Широка лъка, Смолян, Бачково и Асеновград! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 5 бр. 1 нощувка 6 дни 45лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 19 Април до 8 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до монумента на Дева Мария в Хасково, Перперикон и Историческия музей в Кърджали
Бургас 40 дни 38лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Май до 1 Юли 2019г.
Към офертата
Виж пещера Проходна, Гложенски манастир, Крушунски водопади, комплекс Етъра и Луковит! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 6 бр. 1 нощувка 9 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 5 Юни 2019г.
Към офертата
До Бачковския манастир, Чудните мостове, Смолян, Дяволското гърло и Широка лъка! Нощувка, закуска и транспорт
Бургас 1 нощувка 8 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 19 Юни 2019г.
Към офертата
През Септември до остров Самотраки! 3 нощувки със закуски, плюс транспорт
Гърция 2 бр. 3 нощувки 71 дни 75лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 7 Септември 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до крепостта Овеч, Мадара, Плиска, Шумен и Двора на кирилицата на 15 Юни
Бургас 17 бр. 10 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Май до 13 Юни 2019г.
Към офертата
Посети Роженския събор! Екскурзия с нощувка, закуска, транспорт и посещение на Смолян, Дяволското гърло, Широка лъка и Бачково
Бургас 10 бр. 1 нощувка 44 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юни до 17 Юли 2019г.
Към офертата
Виж пещера Проходна, Гложенски манастир, Крушунски водопади, комплекс Етъра и Луковит! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 2 бр. 1 нощувка 21 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юни до 10 Юли 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до крепостта Овеч, Мадара, Плиска, Шумен и Двора на кирилицата на 27 Юли
Бургас 18 бр. 49 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 7 Юни до 25 Юли 2019г.
Към офертата
Виж пещера Проходна, Гложенски манастир, Крушунски водопади, комплекс Етъра и Луковит! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 8 бр. 1 нощувка 19 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Юни до 3 Юли 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Червената църква, Асенова крепост, Бачковски манастир и Потопената църква в язовир Жребчево на 13 Юли
Бургас 10 бр. 20 дни 38лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Юни до 10 Юли 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Чудните мостове, Смолян, Дяволското гърло и Ягодинската пещера! Нощувка със закуска, плюс транспорт
Бургас 6 бр. 1 нощувка 20 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юли до 24 Юли 2019г.
Към офертата
До Дряновския манастир, пещерата Бачо Киро, Трявна, Боженци и Хотнишкия водопад! Нощувка със закуска, плюс транспорт
Бургас 11 бр. 1 нощувка 28 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юли до 31 Юли 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Каньона на водопадите, Орловите скали, Дяволския мост и Смолян! Нощувка със закуска, плюс транспорт
Бургас 8 бр. 1 нощувка 27 дни 51лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Юли до 7 Август 2019г.
Към офертата
Виж Смолян, Триград, Широка лъка, Дяволското гърло, Асеновата крепост и Бачковския манастир! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 26 бр. 1 нощувка 36 дни 46лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Юли до 2 Октомври 2019г.
Към офертата
Екскурзия до крепостта Перистера, пещера Снежанка, Батак, Цигов чарк и Фотински водопади! Нощувка със закуска и транспорт
Бургас 11 бр. 1 нощувка 30 дни 51лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Август до 4 Септември 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Червената църква, Асенова крепост, Бачковски манастир и Потопената църква в яз. Жребчево
Бургас 23 бр. 50 дни 41лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Август до 23 Октомври 2019г.
Към офертата