Времето

Днес, 16 апрРазкъсана облачност
25°
Утре, 17 апрОблачно
22°
Четвъртък, 18 апрУмерен дъжд
10°
Петък, 19 апрЯсно небе
14°
Събота, 20 апрУмерен дъжд
7°
Неделя, 21 апрСлаб дъжд
13°
Понеделник, 22 апрСлаб дъжд
13°

Оферти за хапване наблизо

Вкусна закуска по избор: Прясно изпечен кроасан с масло, плюс кафе Costa или домашна баничка със сирене и айрян
Варна 6 бр. 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Кетъринг плато със 100 броя солени хапки
Варна 3 бр. 15 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
За вашия специален повод: Плато с 10 броя хапки по избор
Варна 4 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

2 часа и половина рожден ден за до 10 деца - с хапване и аниматор
Варна 3 бр. 17 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Октомври до 30 Април 2024г.
Към офертата
Щур рожден ден: 3 или 4 часа и половина детско парти с аниматор и игри, плюс възможност за арка с балони
Варна 3 бр. 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 30 Април 2024г.
Към офертата
3 часа детски рожден ден или личен повод с меню по избор - за 10 или 15 деца и родители
Варна 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Февруари до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Нощувка за двама в сърцето на Варна
Варна 1 нощувка 2 38лв/ден 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
В центъра на Варна: Нощувка за един или двама
Варна 1 нощувка 38лв/ден 10 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Март до 30 Април 2024г.
Към офертата
Нощувка в центъра на Варна, плюс паркинг
Варна 1 нощувка 88:88:88 55лв/ден 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Март до 21 Април 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Магията на нестинарството! Виж Поморие, Царево, Созопол и светилището Бекликташ - нощувка, закуска и транспорт

Докоснете се до магията на Нестинарството и станете част от този ритуал в прегръдката на Странджа! Нирамар Травел има чудесно предложение за екскурзия из чудните кътчета на Южното Черноморие!

Екскурзия до Поморие, Царево, Созопол и тракийското светилище Бекликташ на 1 - 2 Август: 1 нощувка със закуска и транспорт:

• С отпътуване от Бургас - за 70лв на човек;
• С отпътуване от Варна - за 75лв на човек.


Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в района на Царево
• Беседа в Созопол;
• Посещение на с. Кости и участие в нестинарския обред;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.

Допълнителни опции (по желание и с доплащане):
• Билет за корабче до остров Света Анастасия - 14лв за възрастни (12лв при група над 20лв), 10лв за учащи и пенсионери, 3лв за деца до 7г;
• Входни такси за посещаваните обекти по желание:
- Музей на солта в Поморие - 3лв за възрастни, 2лв за деца;
- Тракийско светилище Бегликташ - 2лв за възрастни, 1лв за деца и пенсионери;
- Билет за корабче до остров Света Анастасия - 14лв за възрастни (12лв при група над 20лв), 10лв за учащи и пенсионери, 3лв за деца до 7г;
- Музея на остров Света Анастасия - 6лв за възрастен (4лв при група над 20 човека), 3лв за ученици и пенсионери, 1лв за деца до 7г;
- Археологически музей в Созопол - 7лв за възрастни, 3лв за деца и пенсионери, 10лв за семеен биле;
• Доплащане за отпътуване от Добрич (след грабване на вариант за тръгване от Варна) - 10лв при минимум 12 човека, 15лв при минимум 2 желаещи.

Програма:

1 ден
Отпътуване от Добрич (при мининимум 2 желаещи) от Стоматология около 06:30ч. Отпътуване от Варна около 07:30ч от улица Антим I и от Бургас в 09:30ч от Бензиностанция OMV до Хотел Мираж. Отправяме се в посока Поморие и Музея на солта. За разлика от днес, някога солта е била по скъпа и рядка от злато. За сол са се сключвали огромни сделки,използвали я като лекарство или е била символ на богатство. Проучвания сочат, че поморийските солници съществуват още от преди основаването на града (около V в.пр.Хр). И така днес на брега на Поморийското езеро, което е защитена зона, се намира единствения в Източна Европа музей на солта.

Ще разгледаме музея и ще се отправим към красивия Созопол. Един от най-старите и най-красиви градове по българското черноморие - Созопол. Старата му част е обявена за архитектурен и археологически резерват. Запазена е оригиналната архитектура на къщите от 18 и 19-ти век. Археологическият музей, тракийските надгробни могили, античните некрополи и крепостните стени - Созопол е място, на което буквално можете да пътувате в миналото. В старата част на града могат да се разгледат:
• Манастирът "Св. Николай Чудотворец" - построен е върху основите на раннохристиянски храм от 5-6 век;
• Църквата "Свети Георги" - в нея се съхраняват ценни икони от втората половина на XIX-ти век. В нея се намират и части от мощите на Св. Йоан Кръстител, както и други християнски реликви;
• Археологическият музей и Картинната галерия са сред най-посещаваните места от туристите (разглежда се отвън с екскурзовод влизането е по - желание индивидуално);
• Интересни за разглеждане са старинните църкви "Св. Зосим" и "Св. Богородица";
• Църквата "Св. Богородица" датира от 15-ти век и е трикорабна едноапсидна псевдобазилика и е обявена за паметник на културата под закрилата на ЮНЕСКО. Свободно време за самостоятелно разглеждане на старата част на града и обяд.

Отпътуване за района на Царево и настаняване в хотела. След кратка почивка ще отпътуваме за село Кости за участие в нестинарските обреди. Щe имaме възмoжнocттa дa нayчим зa мaгиятa нa xoдeнeтo в oгъня. Странджа планина е люлката на нестинарството , въпреки , че нестинари има по цялата ни земя. Ще можем да наблюдаваме запалването на нестинарския огън под съпровода на тъпан и гайда. По-късния следобед ще се насладим на фолклорна програма и кулинарен базар, където ще можем да хапнем и пийнем вкусни български продукти.

Вечерта пред очите ни ще се разкрие мистерията - обредът нестинарство и водосвет в гората. Изпълнението на нестинарския танц е след залез слънце. Нестинарите са облечени в бели ризи. Над околните баири отекват единствено монотонните удари на тъпана. Нестинарите танцуват около огнения кръг с икони в ръце и внезапно навлизат в жарта. Краката им стъпват върху нажежените въглени, сякаш водени от силата на иконописаните светци. Понякога едва докосват земята, друг път натискат въглените и ги изгасят. Лицата им са бледи, а очите - притворени. По това време, като че ли съзнанието им е някъде другаде.

Огънят няма преодоляване. Или го минаваш, или не. Просто увереността на човек трябва да е по-голяма от страха. Трябва да преодолееш страха, психически да се пречистиш от всичко, да изключиш околния свят.

Връщане в хотела около полунощ. Нощувка

2 ден
Закуска. Отпътуване за тракийско светилище Бегликташ. Върху хребета на Маслен нос или там, където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито и мегалитното скално тракийско светилище Бегликташ. То се явява най-големия отпечатък, който са оставили траките по южното ни черноморие, който става известен на науката чак през 2003г. Бегликташ бива сравняван и наричан "Българския Стоунхендж" не само защото представлява специфично подредени камъни в кръг върху скална повърхност, но и заради функциите които се вярва че е изпълнявало, а именно - слънчев часовник, календар и храм. Днес, Бегликташ е една от най-посещаваните забележителности, не само заради уникалната си структура, непокътнати древни скулптури и гледка спираща дъха, а и заради мистерията,в която е обвита. Вярва се че, само човек с чиста и непокътната душа може да премине през "пътя на изпитанието" - а именно лабиринт, образуван от система от скални коридори. Съществува легенда, която гласи,че точно тези скални коридори са пътят към царството на Хадес. Говори се, че тракийският певец Орфей е минал през лабиринта,за да спаси своята любима от подземното царство. Разглеждане на Бегликташ със съпровода на интересна екскурзоводска беседа.

Отправяме се към Бургас и по желание (с предварителна заявка при записване и срещу доплащане) - отплаване с корабче към единствения български остров. Остров Света Анастасия е забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. В миналото, когато на Света Анастасия имало манастир, пирати нападнали острова. Според легендата причина била заровеното от загинал пират златно съкровище. Монасите се затворили в островната църква и се помолили на Света Анастасия да ги избави от набезите. Тя чула молитвите им и изпратила страховита буря, която потопила пиратския кораб. Неговите останки се вкаменили близо до брега на Острова, където могат да бъдат видяни и днес. Освен Вкаменения пиратски кораб, на Света Анастасия има още две скални образувания - Гъбата и Дракона. Някои хора твърдят, че на Гъбата е бил погребан монах. Друга легенда разказва, че едни от най-великите мореплаватели в историята - викингите, също са достигали до бреговете на остров Света Анастасия. Случка от преди години говори за странните и чудодейни сили на Острова. Пиян капитан на влекач пада от много висока отвесна скала и оцелява като по чудо...

Вярва се, че на остров Света Анастасия съществуват две подземия, криещи много тайни. До момента обаче те не са открити, тъй като входът им е бил много добре замаскиран. Разглеждане на острова и църква - "Успение Богородично", която е част от съществувал някога там манастир. Най-ранните данни за съществуването на обителта са от 15 век. През годините манастирът е бил опожаряван няколко пъти и нападан от пирати. За стенописите в църквата се предполага, че са от 14-ти век.

Слизане от корабчето и отпътуване за Варна. Пристигане вечерта около 21:00ч.
Прочети още

Офертата е публикувана на

20.05.2020г. преди 4 години

Преглеждания

29 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 70лв
Към офертата

Тръгване от

Варна, Бургас, Добрич

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

30 бр.

Престой

1 нощувка

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

35лв/ден

Валидност на ваучера

от 20 Май до 30 Юли 2020

Предоставена от

Нирамар Травел

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

Екскурзия до Кавала, Паралия Катерини, Метеора, Солун и "изворите на Афродита"! 3 нощувки със закуски, плюс транспорт
Гърция 29 бр. 3 нощувки 20 дни 47лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Април до 25 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 20 Април - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 44 бр. 13 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 19 Април 2019г.
Към офертата
Майски празници в Македония и Албания! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Македония, Албания 30 бр. 3 нощувки 20 дни 68лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 20 бр. 1 нощувка 20 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
Екскурзия до остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 22 бр. 7 нощувки 14 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Виж Троянския манастир, Крушунските водопади, Деветашката пещера и Ловеч! Нощувка със закуска и транспорт
Варна 5 бр. 1 нощувка 14 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 3 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 14 бр. 1 нощувка 20 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Април до 13 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Май! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 14 бр. 1 нощувка 8 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 7 нощувки закуски и вечери в Хотел Olympion Village 3*+, плюс транспорт
Гърция 30 бр. 7 нощувки 19 дни 49лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 27 Май 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 18 Май
Турция 32 бр. 3 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Май до 17 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 38 бр. 14 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Нестинарски празник в Странджа! Екскурзия до Равадиново, село Българи и Созопол - нощувка със закуска и транспорт
Варна 8 бр. 1 нощувка 14 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 30 Май 2019г.
Към офертата
Почивка на остров Корфу! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Гърция 34 бр. 3 нощувки 6 дни 54лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 20 Май 2019г.
Към офертата
Лятна почивка на остров Корфу! 4 нощувки със закуски и вечери в Хотел Olimpion Village***+
Гърция 10 бр. 4 нощувки 14 дни 85лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
За Роженския събор в Родопите! Екскурзия до Пампорово и Широка лъка с 2 нощувки със закуски и транспорт
Варна 7 бр. 2 нощувки 14 дни 52лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Бачковския манастир, Перперикон, Татул и Кърджали! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 18 Май до 3 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция през Юни! Екскурзия до Чорлу, Одрин и Лозенград с нощувка, закуска и транспорт
Турция 18 бр. 1 нощувка 17 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 13 Юни 2019г.
Към офертата
На шопинг в Турция! Еднодневна екскурзия до Одрин и Лозенград на 8 Юни
Турция 51 бр. 10 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 28 Май до 6 Юни 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Букурещ на 9 Юни - с посещение на Етнографски музей Румънско село и Природонаучния музей
Румъния 21 бр. 9 дни 23лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 30 Май до 8 Юни 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Кръстова гора, Дяволското гърло, Перперикон, Ягодинската пещера и Бачковския манастир! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Варна 16 бр. 2 нощувки 14 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Юни до 20 Юни 2019г.
Към офертата