Оферти за хапване наблизо

Коктейлно плато за всеки повод с 95 броя солени хапки
Бургас 2 бр. 25 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Ноември до 30 Юни 2024г.
Към офертата
За вашия празник: Плато сладки или солени хапки
Бургас 4 бр. 29 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Ноември до 30 Юни 2024г.
Към офертата
Несравним аромат и изкусителен вкус: Кафе Baristo - капсули или на зърна
Бургас 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 22 Февруари до 31 Май 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Семейна фотосесия в студио - с 5, 7 или 10 обработени кадъра
Бургас 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Март до 31 Май 2024г.
Към офертата
55 минути игра за един или двама "Раклата на чичо"
Бургас 7 бр. 88:88:88 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Февруари до 29 Март 2024г.
Към офертата
Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов в комедията "Мъжът на жена ми" - 30 Март, в Дом на народната армия
Бургас 92 бр. 88:88:88 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
30 Март 2024 (Събота)
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

Почивка в парк Росенец, край Бургас: 7 или 14 нощувки във фамилна вила или VIP къща - за до петима
7-14 нощувки 5 16лв/ден 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 25 Януари до 30 Април 2024г.
Към офертата
Ранни записвания за почивка в Поморие през Юли и Август: Нощувка за до четирима, плюс външен басейн
Поморие 1 нощувка 2 21лв/ден 7 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юли до 31 Август 2024г.
Към офертата
Ранни записвания за почивка в Поморие през Юни: Нощувка за до четирима, плюс сезонен басейн
Поморие 10 бр. 1 нощувка 2 23лв/ден 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 1 Юни до 30 Юни 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Посети Анкара, Истанбул и Кападокия! 4 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт

Изживей неподправения дух на Ориента, като се впуснеш в едно вълнуващо приключение из Турция! Тази година ТЕММА ти предлага да посетиш модерната столица Анкара, пъстрия Истанбул и вулканичното плато в областта Кападокия!

Екскурзия до Анкара, Истанбул и Кападокия: 4 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт:

• В периода 10 - 15 Април, с отпътуване от Бургас - за 439лв на човек;
• В периода 10 - 15 Април, с отпътуване от Варна - за 459лв на човек;
• В периода 18 - 23 Септември, с отпътуване от Бургас - за 439лв на човек;
• В периода 18 - 23 Септември, с отпътуване от Варна - за 459лв на човек;
• В периода 13 - 18 Октомври, с отпътуване от Бургас - за 439лв на човек;
• В периода 13 - 18 Октомври, с отпътуване от Варна - за 459лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с комфортен автобус;
• 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Анкара;
• 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в района на Кападокия;
• 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Истанбул;
• Туристическа програма в Анкара;
• Посещение на църквата "Св. Стефан" в Истанбул;
• Пътни, гранични и фериботни такси;
• Екскурзоводско обслужване по програмата.

Допълнителни опции (по желание и с доплащане):
• Екскурзия до "Долината Соанлъ" (включва транспорт, входни такси, екскурзоводско обслужване);
• Полет с балон над Кападокия (включва трансфер и едночасов полет с балон) - между 150 и 230 евро на човек, в зависимост от големината на групата;
• Класическа туристическа обиколка в Истанбул (включва транспорт, входни такси, 3-степеннен обяд, екскурзоводско обслужване) - 20 евро;
• Посещение на Дворецът Долмабахче (включва транспорт, входна такса, екскурзоводско обслужване) - 30 евро;
• Романтичен круиз по Босфора (включва транспорт, круиз с туристическо корабче, екскурзоводско обслужване) - 22 евро;
• Входни такси за музеи (валидни към декември, 2019г)
- Музей на анадолските цивилизации - 36 турски лири;
- Римски бани в Анкара - 7 турски лири;
- Долината Ъхлара - 36 турски лири;
- Национален парк Гьореме - 45 турски лири;
- Долината Зелве и Пашабаа - 15 турски лири;
- Подземния град Деринкую - 42 турски лири;
- Kрепостта Ючхисар - 8 турски лири;
- Kрепостта Ортахисар - 8 турски лири.

Програма:

1 ден:
Отпътуване от Варна в 18:00ч от ул. Антим I, от автогарата в Обзор - в 19:00ч, от бензиностанция OMV в Слънчев бряг в 20:00ч, от спирка Феста Поморие в Поморие - в 20:30ч и от Бургас в 21:00ч (от бензиностанция OMV до хотел Мираж). Нощен преход до Анкара.

2 ден:
Транзитно преминаване през Истанбул за Анкара. Ранно следобедно пристигане в столицата - вторият по големина град в страната и символ на модерна Турция. Туристическа обиколка на града с разглеждане на анкарската крепост, откъдето се открива пълна панорама към града, посещение на изящния Музей на Ататюрк, основателят на съвременна Турция, древните Римски бани, датиращи от 3 век, впечатляващия храм на Август и Рим от 1 век пр.н.е., намиращ се в близост до Стария град, известен като "Улус". Вечеря и нощувка в Анкара.

3 ден: Анкара - Кападокия
Закуска. Възможност за сутрешно посещение на Музея на анадолските цивилизации, излагащ експонати отпреди 8000 години.

Късно сутрешно отпътуване за Кападокия. По пътя - фотопауза край Соленото езеро, второто по големина езеро в Турция и едно от най-солените в света. Районът Кападокия е разположен върху вулканично плато, където в резултат на ерозионни процеси в продължение на милиони години и човешка намеса може да се видят невероятни чудеса - причудливи скални образувания, истински подземни градове, скални църкви и манастири. Говорейки за Кападокия, условно се приемат областите Невшехир и Кайзери с градовете Ючхисар, Гьореме, Аванос, Юргюп, Деринкую, Каймаклъ и Ъхлара, разположени в неголямо разстояние един от друг. Разходка в долината Ъхлара - естествен каньон с дълбочина над 100м, съхранил комплекс от хиляди скални жилища и църкви, надупчили скалата като пчелна пита. Посещение на крепостта Ючхисар - най-високата част на Кападокия, откъдето се открива величествената гледка. Посещение на Ортахисар, скална крепост, живописно разположена в 90-метрова скала. Вечеря и нощувка в Кападокия.

4 ден: Кападокия
Закуска. Посещение на националния парк "Гьореме" - един от първите обекти, включени в списъка за културно и историческо наследство на ЮНЕСКО. Разглеждане на скалните църкви, запазили и до днес красивите си стенописи. Посещение на Долината на любовта, изпъстрена с причудливи (и еротично изглеждащи) скални образувания. Фотопауза в Пашабаа - "лозето на пашата", известно с уникалните си скални комини. Посещение на Долината на гълъбите, наречена така заради многобройните гнезда на гълъби. Посещение на Зелве - национален парк на открито, изумителен скален град, опасан от множество жилища, религиозни и светски места, издълбани в скалата. Посещение на Аванос - център на грънчарството, чийто майстори използват техники отпреди 4000 години. В района има 34 подземни градове. Посещение на най-дълбокия подземен град - Деринкую, изграден от тракийското племе фриги около VІІ век. Подземния град има 7 етажа и достига до 85 м. дълбочина. Предназначен основно за ползване по време на война и обсада, той е снабден с всички удобства - църкви, жилища, изби, трапезарии, складове и конюшни. Градът е можел да приюти до 8000 души за период от 1 месец. Вечеря и нощувка в Кападокия.

5 ден: Кападокия - Истанбул
Закуска. Възможност за участие в допълнителни екскурзии:
• Полет с балон над Кападакия (допълнителна полудневна екскурзия). Възможност да се насладите по уникален начин на Кападокия. Сутрешен трансфер (между 4 и 6 часа сутринта в зависимост от годишното време и часа изгрева на слънцето). Подготовка на балоните за полет и едночасово реене с балон над природните феномени на Кападокия на височина 5000-10000 метра в зависимост от метеорологичните условия.
• "Долината Соанлъ" - посещение на една не толкова известна част от Кападокия, чиято природа и социален живот са запазени в оригиналния им вид (допълнителна полудневна екскурзия). Предиобедно посещение на Гюлшехир, известен като "Розовия град"; посещение на Хаджъбекташ - града на прословутия ислямски мистик, философ и дервиш Хаджъ Бекташ.

Вечерно пристигане в Истанбул - нощувка.

6 ден: Истанбул - Бургас - Варна
Закуска. Свободно време в Истанбул с възможност за включване в допълнителни екскурзии:
• Класическа туристическа обиколка (допълнителна полудневна екскурзия). Разглеждане на туристическите обекти в старата част на Истанбул, свързани с византийската и мюсюлманската култура. Джамията "Султан Ахмет" датира от началото на 17. век и е една от най-големите в града. Известна е с красивия си интериор, украсен с десетки хиляди ръчно рисувани керамични плочки в син нюанс и стотици прозорци с изящни стъклописи. Вечер елегантните куполи и минарета на джамията са окъпани в синя светлина. "Синята джамия" - както я наричат - е емблемата на Истанбул, радваща се на огромен туристически интерес. През 2006 г. джамията е посетена от папа Бенедикт XVI. Построена е върху Стария Константинополски дворец, седалище на византийските императори, и върху част от Хиподрума. Хиподрумът датира от началото на 3. век - от времето, когато градът се е наричал още Византион. С капацитет за над 100 000 посетители, той много бързо се превръща в сърцето на социалния живот на новата столица на Източната римска империя - Константинопол. Накъдето и да се обърнете погледът се спира на историческа забележителност - Египетския обелиск, Змиевидната колона, Германския фонтан, двореца на Великия везир, обществени бани - и не на последно място, величествената катедрала "Св. София". Обяд.

• "Дворецът Долмабахче" (допълнителна полудневна екскурзия). Посещение на новия султански дворец "Долмабахче", построен в края на 19. век, съхранил богатия интериор и автентична атмосфера от времето, когато е бил административния център на Османската империя. Това е най-големият дворец в Турция, разполагащ с 285 стаи, 46 зали и 6 хамама (турски бани). Архитектурата е изящна комбинация с елементи на стиловете барок, рококо, неокласически и османски. Злато и кристал са основните акценти в интериора. Над 14 тона злато са използвани за позлатяване на таваните, а в Церемониалната зала виси най- големия в света полилей от Бохемски кристал. В двореца "Долмабахче" Ататюрк е прекарал последните си дни.

• "Романтичен круиз по Босфора" (допълнителна полудневна екскурзия) Автобусен трансфер до пристанището за романтична разходка по Босфора с туристическо корабче. Мини-круизът е отличен начин да се разгледат историческите и съвременните забележителности, както и да се почувства уникалната красота на Босфора. Пътуването следва бреговете на пролива - покрай новия султански дворец"Долма бахче" и лятната резиденция "Бейлярбейе", старите рибарски пристанища на Истанбул - днес пълни с луксозни яхти, средновековни крепостни стени, автентични дървени къщи, квартали с петзвездни хотели и богаташки къщи, послужили за сцена на множество турски семейни сериали, легендарния Девичи остров. Преминаване под първия мост над Босфора - елегантна висяща конструкция, свързваща Азия и Европа. Полетът на чайките, солените водни пръски, звукът на корабните сирени, ароматът на турско кафе и чай и завладяващите гледки на Босфора създават преживяване, запомнящо се за цял живот.

Късно слeдобедно посещение на обновената българска църква "Св. Стефан" - една от двете оцелели железни църкви в света, мястото на обявяване на българската църковна независимост. Отпътуване за България и пристигане късно вечерно пристигане в Бургас и Варна.
Прочети още

Офертата е публикувана на

15.01.2020г. преди 4 години

Преглеждания

11 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 439лв
Към офертата

Дестинации

Турция 163

Тръгване от

Варна, Бургас, Обзор, Слънчев бряг, Поморие

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

6 бр.

Престой

4 нощувки

Изхранване

HB - Закуска и вечеря

Цена на човек на ден

88лв/ден

Валидност на ваучера

от 15 Яну до 06 Апр 2020

Предоставена от

ТЕММА

Изминали оферти

За 24 Май в Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за посещение на Принцовите острови
Турция 30 бр. 2 нощувки 54 дни 42лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Януари до 13 Май 2019г.
Към офертата
За 1 Юни в Истанбул! 2 нощувки, закуски, транспорт и възможност за Принцовите острови и Църквата на първия ден от месеца
Турция 32 бр. 2 нощувки 54 дни 42лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Януари до 13 Май 2019г.
Към офертата
Посети Будапеща, Прага и Братислава! 6 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Унгария, Чехия, Словакия 19 бр. 6 нощувки 57 дни 84лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Януари до 29 Май 2020г.
Към офертата
Посети Анкара, Истанбул и Кападокия! 4 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт
Турция 6 бр. 4 нощувки 83 дни 88лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Януари до 6 Април 2020г.
Към офертата
Екскурзия до Истанбул през Април или Май! 3 нощувки със закуски, транспорт и посещение на Принцовите острови и Лозенград
Турция 17 бр. 3 нощувки 62 дни 55лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Януари до 17 Март 2020г.
Към офертата
Екскурзия до Охрид, Скопие, Струга и Битоля през Май! 2 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Охридското езеро
Македония 31 бр. 2 нощувки 91 дни 58лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Януари до 14 Април 2020г.
Към офертата
Екскурзия до Солун, Вергина и Едеса през Март, Април или Май! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за Метеора
Гърция 5 бр. 2 нощувки 56 дни 66лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 15 Януари до 10 Март 2020г.
Към офертата