Глобул Турс има страхотно предложение за едно вълнуващо пътуване през Януари! Посетете Международния фестивал на Пегланата колбасица и дегустирайте множество местни специалитети!
Еднодневна екскурзия до Ниш и Пирот на 25 Януари - за 23.50лв на човек.
Офертата включва:
• Транспорт от София с лицензиран автобус;
• Панорамна обиколка на Ниш;
• Екскурзоводско обслужване по маршрута.
Допълнителни услуги:
• Входна такса за фестивала - 200 динара (около 3.50лв).
Програма на пътуването:
Отпътуване от София в 07:00ч. Туристическа програма в град Ниш: площад Крал Милан; паметникът на Александър Караджорджевич; Чаирската чешма; сградата Бановина, в която в момента се помещава Нишкият университет. Посещение на една от най-хубавите и запазени турски крепости на Балканите - Нишката, разположена край река Нишава и изградена през 1723г върху антични византийски и средновековни останки от крепост. През 1737г тази крепост е била частично разрушена от събитията между Австрия и Турция на територията на Ниш. След оттеглянето на турците, австрийците наново я възстановяват. В крепостта са запазени стара турска баня и имарет. Старинните помещения в крепостта днес се използват за картинни изложби и продажба на сувенири. Комплексът е изключително добре реставриран, оригинално са вмъкнати кафенета и ресторанти без да пречат или развалят руините. Свободно време в центъра на Ниш за разходки и покупки.
Отпътуване за Пирот, включен в състава на българската държава и споделящ нейната съдба до падането ѝ под византийско и османско владичество. Известен е с традиционните си ръчно изтъкани килими от естествени материи и вълна. Едни от символите на града са крепостта Калето, Пиротския пазар и Музея на Понишавието (едно интересно кътче, където може да се разгледате чорбаджийската къща от филма Зона Замфирова и да се потопите в историята и етнографията на района).
Свободно време за посещение на Международния фестивал на Пегланата колбасица в Пирот. Възможност за разглеждане и дегустация на традиционния местен колбас, произведен от различни видове висококачествени меса, смесени с подправки, който се произвежда още от времето на Османската империя. През периода на съхнене колбасите се гладят или пресоват на всеки два или три дни, ето защо този вид колбас се нарича Peglana (изгладена), и се оформя като подкова. По време на изложението ще имате възможност да опитате и местните видове сирена и кашкавали, най-добрите вина и ракии, мед и превъзходната сръбска скара. Ще имате възможност да гледате и богата културно-художествена програма, фолклор, традиции и обичаи. Следобед - отпътуване към България. Пристигане вечерта.
Прочети още
Офертата, която разглеждате, е изтекла!