Още оферти от Глобул Турс

SPA уикенд в Хисаря, Карлово и Старосел: Нощувка със закуска, плюс транспорт
София 1 нощувка София 70лв/ден 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 21 Август 2024г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Рупите, село Златолист и Мелник
София 6 бр. 88:88:88 София 38лв/ден 6 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Март до 29 Март 2024г.
Към офертата

Оферти за хапване наблизо

Бутикова горяща торта с ваша снимка и вкус по избор
София 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Март до 26 Април 2024г.
Към офертата
Апетитно печиво за вкъщи! Ябълков щрудел с орехи и канела
София 13 бр. 88:88:88 4 бр. 10 бр. 85 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 15 Април 2024г.
Към офертата
15 броя бисквитени мини тарталети с банан, течен шоколад и лешник
София 6 бр. 13 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Творческа вечер: 3 часа рисуване върху платно, плюс 2 чаши вино и минерална вода
София 120 бр. 43 бр. 30 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 10 Март до 22 Април 2024г.
Към офертата
3 часа рисуване върху платно - с напътствия от художник, плюс бутиково вино и минерална вода
София 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Март до 1 Май 2024г.
Към офертата
1 или 4 посещения на "Любов и благослов" - арт и НЛП терапия, психология и практика
София 1 бр. 8 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Февруари до 31 Декември 2024г.
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

На гости в София: Нощувка със закуска за двама, плюс паркинг
София 66 бр. 1 нощувка 2 49лв/ден 11 бр. 2 бр. 60 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Август до 1 Юни 2024г.
Към офертата
Нощувка в София, с възможност за закуска
София 4 бр. 1 нощувка 28лв/ден 14 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
По работа или почивка в София: 2, 3 или 4 нощувки със закуски за до четирима
София 2-4 нощувки 29лв/ден 12 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Опознай Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и посещение на Одрин и Чорлу

Глобул Турс те кани да се впуснеш в едно приключение из най-космополитния град в Европа, който попада и в Азия! Грабни ваучер и се отдай на разглеждане на забележителности и шопинг турове!

Екскурзия до Истанбул: 2 нощувки със закуски, плюс транспорт:

• В периода 10 - 13 Октомври - за 108лв на човек;
• В периода 17 - 20 Октомври - за 108лв на човек;
• В периода 24 - 27 Октомври - за 108лв на човек;
• В периода 31 Октомври - 3 Ноември - за 108лв на човек;
• В периода 7 - 10 Ноември - за 108лв на човек;
• В периода 14 - 17 Ноември - за 108лв на човек;
• В периода 21 - 24 Ноември - за 108лв на човек;
• В периода 28 Ноември - 1 Декември - за 108лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт с лицензиран автобус от София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив и Димитровград;
• 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Истанбул;
• Посещение на фирмения магазин на фабрика Тач в Чорлу;
• Посещение на Одрин - Одринската борса, българската църква "Св. Св. Константин и Елена" и джамията Селимие;
• Пътни, местни и гранични такси;
• Водач от туристическата агенция по време на пътуването;

Офертата не включва:
• Медицинска застраховка с покритие 2000 евро - 4лв за лица до 65 ненавършени години, 6лв за лица от 65 до 70 ненавършени години, 8лв за лица от 70 до 75 ненавършени години, 12лв за лица от 75 до 79 ненавършени години - 12лв (лица над 79г не се застраховат);
• Панорамна обиколка на Истанбул "На два континента" с посещение на желязната църква "Св. Стефан" и азиатската част с местен екскурзовод - 15 евро;
• Посещение на църквата "Св. София", с включени входна такса и местен екскурзовод - 20 евро;
• Посещение на водохранилището Йеребатан Сарнъджъ, с включена входна такса - 15 евро;
• Посещение на небостъргача Сапфир, с включен билет за 4D кино - симулация на полет с хеликоптер и 360 градуса панорамна площадка - 22 евро;
• Вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул" с посещение на кафето Пиер Лоти - 12 евро;
• Вечеря на яхта по Босфора с шоу програма, трансфер до пристанището и неограничено количество алкохолни и безалкохолни местни напитки - 40 евро
• Вечеря в ресторант с турска шоу програма - 25 eвро;
• Разходка с кораб по Босфора "Магия между два континента" - 17 eвро;
• Разглеждане на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод на български език, с включени с включена входна такса и трансфер - 25 евро;
• Посещение на Пеещите фонтани в Мол Emaar в Азия - 17 евро; входна такса за аквариума - 75 турски лири (около 25лв).

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване в 20:00ч от София, в 20:45ч от Ихтиман (Комплекс Мотел Ихтиман), в 21:00ч от Пазарджик (бензиностанция Shell), в 21:30ч от Пловдив (бензиностанция OMV до хотел Санкт Петербург), в 22:45ч от Димитровград (бензиностанция Gazprom, околовръстен път). Нощен преход.

2 ден
Пристигане в Истанбул сутринта. "Gunaydin", както се поздравяват местните за добро утро. Настаняване в хотела (ако е възможно веднага, ако няма свободни стаи в момента, настаняването е след 14:00ч). И денят започва както подобава за "Господаря на Босфора" - Истанбул, величествено с дворци, султани и принцове.

По желание (срещу заплащане) сутринта: панорамна обиколка с автобус на Истанбул - "На два континента": Преминаване от старата европейска в новата европейска част на града по един от мостовете над залива Златния рог. Преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор - чудо на строителната техника, който ще ни приветства с "Добре дошли в Азия" или "Welcome to Asia". Фото пауза край Босфора и двореца "Бейлербей", построен по време на управлението на султан Абдул Азиз. Над пет хиляди работници и четири години са били нужни за издигането на двореца край Босфора. Султанският дворец "Бейлербей" е сред най-запомнящите се забележителности на Истанбул. През годините изящният дворец е използван за лятна резиденция, заради прохладата и гледките, които се разкриват към Босфора. Величествената постройка е издигната през 60-те години на 19 век във френски необароков стил. Архитекти на сградата са братята Балян. Те успяват да придадат на зданието специфичния ориенталски стил.

Връщане в Европейската част на града и посещение на желязната църква "Св. Стефан" - единствената православна желязна църква в света. Храмът се състои от железни елементи с общо тегло 500 тона, сглобена на принципа на Айфеловата кула. Всички елементи са захванат към основите с около четири милиона болтове, гайки и нитове. От дърво е само част от конструкцията в основата и иконостасът. Храмът е докаран на части с влак до Триест и оттам с кораб до Истанбул. Същите инженери са изработели още две идентични на тази църкви, които били за Австралия и Румъния. Първата потъва в морето по време на транспорта, а втората е унищожена при бомбардировка. Иконостасът на храма и камбаните за изработени в Русия.

Отпътуваме за площад Султанахмед, където е нашата пешеходна обиколка на Стария Истанбул - сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, видял поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение. Египетския обелиск - или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона - символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера.

По желание (срещу заплащане): Посещение на водохранилището Йеребетан, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгона Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключително свеж и чист. Тук има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожелаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.

• По желание (срещу заплащане): посещение на църквата "Света София" - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още "Църквата на мъдростта" тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес и в музей.

• След обяд по желание (срещу заплащане) - екскурзия до небостъргача "Сапфир" и SkyRIDE 4D кино - изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Посещение на небостъргача Сапфир - най-високата жилищна сграда в Европа, първата екологична сграда на Турция нареждаща се сред най - високите сгради в света. Извисява се на 64 етажа с 174 апартамента. Вертикалните градини правят сградата уникална, двойната фасада позволява достъпа на чист въздух. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите с асансьор до панорамната площадка където дъхът ви ще спре, Истанбул е в краката ви! Открива се невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса - Все едно сте господар на света. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE - 4D кино: ще "пътувате" с хеликоптер и ще посетите Синята джамия, Св. София, Хиподрума и още, а краката ви ще се мият в Босфора. Всеки качил се на върха на Сапфир, трябва да изпита това удоволствие. Връщане в хотела.

По желание (срещу доплащане) вечерна автобусна разходка "Нощен Истанбул": булевард Кенеди; Сарай бурну; пристанището Сиркеджи; кв. Фенер; свещеният квартал Еюп, където се намира и една от най-посещаваните джамии - Еюп. Посещение на историческото кафене Пиер Лоти кацнало на хълма "Еюп", за да разкрие поетична гледка към Истанбул, вдъхновявала в миналото известния френски автор Пиер Лоти, а днес нас, то е едновременно модерно, но съхранило духа на 19 век и предлага наргиле, игра на табла, ароматен чай, турско кафе … и тази запомняща се панорама към Златния рог. По още по - интересен начин ще се изкачим до кафето - с кабинков лифт. Свободно време за снимки, ароматен чай, турско кафе, гьозлеме и др. Следва разходка по площад Таксим и улица Истиклял с много магазини и красиви сгради от двете й страни. Единственото превозно средство, което минава по нея, е трамваят на Носталгията - ретро трамвай. Тук може да усетите духа на съвременен Истанбул.

По желание (срещу доплащане) романтична разходка с вечеря на яхта по Босфора - шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки.

По желание (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу програма, богато меню и 2 напитки по избор. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание (срещу заплащане) сутринта: разходка с кораб по Босфора - "Магия между два континента". Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под моста Ататюрк, свързващ Европа с Азия, както и покрай двореца Долмабахче и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, разположени по Босфора. новият султански дворец Долмабахче, Чираган Палас - бивша султанска резиденция, превърната в един от най-скъпите хотели в света, кварталът Ортакьой - любимо място на истанбулските младежи, отбранителните крепости Румели Хисар и Анадолу Хисар, летният султански дворец Бейлербеи, Кулата на девицата и др. Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул. Един час ще пътуваме покрай Европейския бряг на Босфора и един час обратно по Азиатския бряг. Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите дворци в Истанбул, ще минем под междуконтиненталния мост Босфора и ще стигнем до най-тясното място на пролива. Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.

По желание (срещу заплащане) посещение на султанския дворец Долмабахче с екскурзовод на български език. невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише двореца Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури - истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора.

По желание (срещу заплащане) екскурзия до Пеещите фонтани, МОЛ ЕМААР и най - новият аквариум в Азия! За първи път в Истанбул - Пеещи фонтани! Ще може да видите уникалния танц на музикалните фонтани - ослепителна гледка - вода, светлина, лазер и огън. Също така ще посетим и Мол ЕМААР - най-новият Мол в Истанбул, който е домакин на много нови марки. Има повече от 100 кафета и ресторанти, традиционен турски пазар, очарователни тераси и др. Ако желаете може да посетите и новият аквариум с подводна зоологическа градина - гори, реки, водопад, острова на Пингвините, Крокодилското кралство и още животни от над 200 вида. Тук има подводен тунел който дава възможност за 270º панорама - сякаш си в океана. Изключително интересно е да видите кралския крокодил от 5 метра и жителите на гората - змии, паяци, хамелеони, игуани и др. Връщане в хотела.

По желание (срещу заплащане):
• Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора - шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата - ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие - прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт. Неограничено количество местни алкохолни и безалкохолни напитки.
• Вечеря в ресторант с турска шоу-програма, богато меню и 2 напитки по избор.
Нощувка.

4 ден
Закуска. Отпътуване и посещение на фирмения магазин на фабрика Тач в Чорлу, откъдето може да се купи спално бельо и най-различно текстилно обзавеждане за дома. Отпътуване за град Одрин. Посещение на Одринската борса откъдето може да си закупите различни видове баклава, перилни препарати, хранителни продукти и др. Посещение на българската църква "Св. Св. Константин и Елена" и най-голямата джамия в Турция - "Селимие". Свободно време за разходки и обяд. Отпътуване за България. Вечерта пристигане в София.
Прочети още

Офертата е публикувана на

04.10.2019г. преди 5 години

Преглеждания

15 бр.

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 108лв
Към офертата

Дестинации

Турция 163

Тръгване от

София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, Димитровград

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Продадени ваучери

44 бр.

Престой

2 нощувки

Изхранване

BB - Само закуска

Цена на човек на ден

27лв/ден

Валидност на ваучера

от 04 Окт до 27 Ное 2019

Предоставена от

Глобул Турс

Изминали оферти

До Истанбул за Фестивала на лалето! 2 нощувки със закуски в хотел 4*, плюс транспорт
Турция 51 бр. 2 нощувки 33 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Януари до 23 Април 2019г.
Към офертата
Посети Фестивала на лалето в Истанбул! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за Пеещите фонтани
Турция 254 бр. 2 нощувки 28 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 24 Януари до 23 Април 2019г.
Към офертата
За 3 Март или 24 Май до Солун и Паралия Катерини! 2 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Метеора - "8-то чудо на света"
Гърция 64 бр. 2 нощувки 35 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 22 Май 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Синая и Букурещ, с възможност за замъка на Дракула и двореца Пелеш! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Румъния 113 бр. 2 нощувки 35 дни 38лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 22 Май 2019г.
Към офертата
Пролетни празници в Охрид, Скопие, Струга и Калище! 2 нощувки със закуски в хотел 3*, плюс транспорт
Македония 19 бр. 2 нощувки 34 дни 50лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Януари до 24 Април 2019г.
Към офертата
Морски релакс на полуостров Халкидики! 7 нощувки със закуски и вечери в хотел Rihios в Ставрос
Гърция 49 бр. 7 нощувки 29 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Февруари до 26 Август 2019г.
Към офертата
Април в Истанбул! 4 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Принцовите острови, булевард Багдат, Ортакьой и "Мини Турция"
Турция 49 бр. 4 нощувки 33 дни 44лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 6 Февруари до 23 Април 2019г.
Към офертата
През Май и Юни до Кападокия, Анкара, Истанбул и Соленото езеро! 4 нощувки със закуски и 2 вечери, плюс транспорт
Турция 61 бр. 4 нощувки 55 дни 50лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Февруари до 31 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Трън, ждрелото на река Ерма и Власинското езеро в Сърбия
Сърбия 24 бр. 29 дни 19лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 19 Февруари до 19 Април 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Перперикон, Кърджали и Скалните гъби през Март или Май
София 62 бр. 54 дни 28лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Февруари до 17 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Кавала през Март или Май
Гърция 57 бр. 49 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 20 Февруари до 9 Май 2019г.
Към офертата
На плаж в Кавала, Неа Ираклица и Амолофи бийч! 2 нощувки със закуски, плюс транспорт и възможност за о.Тасос и Керамоти
Гърция 58 бр. 2 нощувки 56 дни 62лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 16 Август 2019г.
Към офертата
Дунавски пейзажи! Виж Гъмзиград, Феликс Ромулиана и Лепенски вир! Нощувка, закуска, вечеря и транспорт
Сърбия 1 нощувка 56 дни 68лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 14 Юни 2019г.
Към офертата
На море в Кавала! 4 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и посещение на плажовете Амолофи, Неа Ираклица и Каламица
Гърция 33 бр. 4 нощувки 56 дни 77лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 27 Февруари до 30 Август 2019г.
Към офертата
По пътя на коприната през Юни! Екскурзия до Бурса и Одрин с 2 нощувки със закуски, транспорт и възможност за Улуда
Турция 2 нощувки 33 дни 56лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 8 Март до 24 Юни 2019г.
Към офертата
Европейски чар в Сърбия! Екскурзия до Палич, Суботица, Сомбор и Келебия с 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Сърбия 5 бр. 2 нощувки 62 дни 88лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Март до 22 Май 2019г.
Към офертата
През Юни до Сърбия и Босна и Херцеговина! Виж Шабац, етно село Станишичи и Ниш, с 2 нощувки със закуски, плюс транспорт
Сърбия, Босна и Херцеговина 11 бр. 2 нощувки 71 дни 88лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Март до 30 Май 2019г.
Към офертата
През Април или Май в Гърция! Еднодневна екскурзия до Солун и "Веселите чадъри"
Гърция 91 бр. 54 дни 30лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 23 Март до 16 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия с теснослинейката! Вижте Велинград и Разлог
София 37 бр. 45 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Март до 10 Май 2019г.
Към офертата
Един ден в Македония! Екскурзия до Скопие и каньона Матка през Април или Май
Македония 131 бр. 38 дни 27лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 2 Април до 10 Май 2019г.
Към офертата