Времето

Днес, 19 апрРазкъсана облачност
12°
Утре, 20 апрСлаб дъжд
13°
Неделя, 21 апрУмерен дъжд
13°
Понеделник, 22 апрСлаб дъжд
14°
Вторник, 23 апрУмерен дъжд
10°
Сряда, 24 апрРазкъсана облачност
18°

Оферти за хапване наблизо

Апетитно печиво за вкъщи! Ябълков щрудел с орехи и канела
София 14 бр. 4 бр. 10 бр. 92 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 31 Май 2024г.
Към офертата
15 броя бисквитени мини тарталети с банан, течен шоколад и лешник
София 6 бр. 21 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Ноември до 30 Април 2024г.
Към офертата
Ръчно декорирани меденки - великденски яйца със 7 подправки
София 9 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 21 Февруари до 30 Май 2024г.
Към офертата

Оферти за забавления наблизо

Постановката "Шаферки завинаги" - на 27 Април, в Сатиричен театър
София 26 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
27 Април 2024 (Събота)
Към офертата
Комедията "Постоянната съпруга (Очарователни грешници)" - на 24 Април, в Сатиричен театър
София 8 бр. 4 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
24 Април 2024 (Сряда)
Към офертата
Гледайте "Последният страстен любовник" - на 10 Юни в Сатиричен театър
София 2 бр. 5 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
10 Юни 2024 (Понеделник)
Към офертата

Оферти за туризъм наблизо

На гости в София: Нощувка със закуска за двама, плюс паркинг
София 78 бр. 1 нощувка 2 49лв/ден 11 бр. 2 бр. 67 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 9 Август до 1 Юни 2024г.
Към офертата
Нощувка в София, с възможност за закуска
София 6 бр. 1 нощувка 28лв/ден 21 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
По работа или почивка в София: 2, 3 или 4 нощувки със закуски за до четирима
София 2-4 нощувки 29лв/ден 20 бр. Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 5 Януари до 20 Декември 2024г.
Към офертата
Grabo.bg

Лятна почивка в Пампорово! 7 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и посещение на Бачковски манастир

Уникална природа, мечтано спокойствие и кристално чист въздух - Селена Тур да ви разкрие магичната красота на Родопите!

Екскурзия до Пампорово: 7 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт:

• От 30 Юни до 7 Юли - за 459лв на човек;
• От 28 Юли до 4 Август - за 459лв на човек.

Офертата включва:
• Транспорт от София с лицензиран и категоризиран автобус;
• 7 нощувки със закуски и вечери на богата блок маса (последната - с жива музика и родопско меню) в Хотел Форест Глейд***;
• Посещение на Бачковския манастир;
• Екскурзовод от туристическата агенция по време на пътуването;
• Медицинска застраховка.

Офертата не включва:
• Посещение на Асеновата крепост, с включени входна такса и беседа - 4лв;
• Полудневна екскурзия до кулата Снежанка и манастира "Свети Пантелеймон", с включена входна такса - 10лв;
• Целодневна екскурзия до Смолян и пещерата Ухловица, с включени входни такси - 25лв;
• Целодневна екскурзия до Триградското ждрело, Буйновското ждрело, пещерата Дяволско гърло и Ягодинската пещера, с включени входни такси - 25лв;
• Полудневна екскурзия до Роженската обсерватория и Роженските поляни, с включена входна такса - 10лв;
• Целодневна екскурзия до Чепеларе, с включени входни такси и родопски обяд - 25лв;
• Целодневна екскурзия до Широка лъка и Гела, с включени входни такси - 15лв.

Програма на пътуването:

1 ден
Отпътуване от София от пл. Руски паметник в 08:30 часа по посока София - Пловдив - Асеновград - Пампорово. Кратка почивка за кафе-пауза и посещение на Асеновата крепост - беседа с местен екскурзовод. Отпътуване за к.к. Пампорово. Пристигане в хотела. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

2 ден
Закуска. По желание: допълнителна екскурзия до Кулата "Снежанка" и манастира "Свети Пантелеймон". От 10.00 до 15.00 ч. Манастирският комплекс "Св. Пантелеймон" се намира на пътя между Пампорово и Смолян. Основан е от българка мюсюлманка, която след мистично изживяване приема християнството през 1988 г. и се прекръства на Христина. Църквата "Св. Пантелеймон" е изградена с дарения за три години и през 1998 г. е осветена от митрополит Арсений. Година по-късно тя е дарена на Пловдивската митрополия. На 27 юли 2006 г. на храмовия празник се прави първа копка на нова църква с патрони, считаните за светци лечители Св. Св. Козма и Дамян. През 2008 г. фондацията на Христина дарява и този храм на Пловдивската митрополия. В манастирския комплекс има аязмо, жилищни помещения, стаи за преспиване на болните, кухня с трапезария. Голямата популярност на манастира се дължи на сестра Христина, която според поклонниците е надарена с лечителски умения и пророчески дарби. Болни хора от различни краища на България ходят там с надежда да получат лечение и напътствия. В обителта се прави курбан в началото на месец май. Много хора се събират и за храмовите празници на св. Пантелеймон (27 юли) и св. св. Козма и Дамян (1 юли). Телевизионната кула се намира на едноименния връх Снежанка (1926 м). Изграждането и е започнало през 1973 г., а пет години по - късно е построена и въведена в експлоатация. Със своите 156 м височина, кулата се е превърнала в най - разпознаваемия символ на к.к Пампорово.Телевизионната кула "Снежанка" е включена в списъка на 100-те национални туристически обекта. Връщане в хотела около 15.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

3 ден
Закуска. По желание: допълнителна екскурзия до пещерата Ухловица близо до с. Кошница и град Смолян. От 09.30 ч. до 18.00 ч. Пещерата "Ухловица" е открита и изследвана от пещерен клуб "Студенец", град Чепеларе, от Георги и Димитър Райчеви през 1968 - 1969 г. Дълга е около 460 м, от които 330 м са благоустроени. Намира се на 1040 м надморска височина. Средната температура е 10 - 11 °C. В края на пещерата се намира синтровият Бял водопад (известен и като Ледения водопад). В пещерата се срещат коралити.Пещерата е на няколко етажа. На горния етаж е Залата на пропастите. Гърлата на 4 дълбоки пропасти се спускат от тази зала към долния етаж, който се достига по стръмна метална стълба.Пещерата завършва със 7 красиви езера, които рано напролет се пълнят с вода. Най-атрактивното образувание е големият каменен водопад, искрящ в бяло. Около 12.00 ч. отпътуване за планинския град Смолян. Следва посещение на най-големия Планетариум с астрономическа обсерватория в България. Той започва своята дейност през 1975 г. и е един от най-посещаваните туристически обекти в града. Планетариумът осъществява изследователска, образователна и популяризаторска дейност. След приключване на сесията следва посещение на Историческия музей в Смолян. Музеят е най-големия в Средните Родопи. Съхранява веществената памет на обитателите на най-високите части на планината през различните исторически периоди, от праисторическите времена до съвременността. Помещава се в специално построена сграда, ситуирана в модерния административен център на града. Връщане в хотела около 18:00 ч. Вечеря. Нощувка.

4 ден
Закуска. По желание: допълнителна екскурзия в Триградското ждрело - пещерата "Дяволското гърло" - Буйновското ждрело - Ягодинската пещера. От 09:00 ч. до 18.00 ч. Отпътуване за пещерата "Дяволско гърло" като преминаваме през Триградското ждрело. От хижа "Тешел" се пътува с малки бусове. Ждрелото е най-величественото от всички в България - на второ място по дължина след Буйновското ждрело. Разположено в по поречието на река Триградска в Западните Родопи и е само на 1,5 км северно от село Триград. Неповторимата красота на Триградското ждрело се допълва и от тайнствената пещера "Дяволското гърло", която е част от него. Посещение на пещерата "Дяволското гърло". Ще имате възможност да вървите по стъпките на Орфей до мястото, където според легендата се спуснал в Подземното царство в името на любовта си към Евридика. При хижа "Тешел" с малки бусове отпътуваме до Ягодинската пещера, която се намира в Буйновското ждрело, близо до родопското село Ягодина. Тя е една от най-известните и посещавани пещери в България. Със своите 8501 м дължина на галериите тя се нарежда на четвърто място сред най-дългите пещери у нас и на първо място в Родопите. Температурата е между 6 и 8 ° С целогодишно, а влажността над 90 % (като в повечето пещери). Връщане в хотела около 18.00 ч. Вечеря. Нощувка.

5 ден
Закуска. По желание: допълнителна екскурзия до Роженската обсерватория и Роженските поляни. От 10.00 ч. до 14.00 ч. Националната астрономическа обсерватория "Рожен" е разположена на родопския връх Рожен, на 1750 м надморска височина. Обсерваторията е открита през 1981 г. Тя е най-голямата астрономическа обсерватория на Балканите. Местността Роженски поляни се намира в Родопите, под връх Рожен. През тях минават туристически маршрути до Пампорово, връх Перелик, Орфеевите скали, Смолянските езера. Рожен става мястото, където близки и роднини се срещали веднъж в годината, за да се разтушат, да разменят новини, пекли чевермета, пеели песни под съпровода на вълшебната родопска гайда и утешавали мъката си. С течение на времето Рожен се превръща в най-голямата сцена на родопската песен. Тук се ражда самобитният гайдарски оркестър "Сто каба гайди", символ на събора. От Рожен излита и песента "Излел е Дельо хайдутин", изпята от Валя Балканска, за да кацне на борда на космическата станция "Вояджър", в търсене на чужди цивилизации. Връщане в хотела около 14.00 ч. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 6. ден /петък/: Закуска. По желание: допълнителна екскурзия до град Чепеларе. От 10.00 ч. до 17.00 ч. Посещение на Етнографския музей и занаятчийската работилница за гайди. За обяд специално родопско меню или това са специфичните родопски ястия:пататник, родопски клин, родопски сарми, родопска наденица. Обедът е включен в цената. Свободно време за посещение на Музея на карста и Музея на ските. Връщане в хотела около 17.00 ч. Вечеря. Нощувка.

7 ден
Закуска. По желание: допълнителна екскурзия до архетектурен резерват Широка лъка и село Гела. От 10.00 ч. до 16.00 ч. Село Широка Лъка се намира на 11 км. от Пампорово. Разположено е на двата бряга на река Широколъшка, в подножието на Западните Родопи и Чернатица на 1060 м надморска височина. Широка лъка е известна със своите автентични родопски къщи - Згуровската, Учиковската и Григоровската къщи. Една от интересните забележителности е построената през 1834 г. църква "Св. Богородица". Иконостасът на църквата е уникален по своя стил. Предполага се, че е рисуван от ученици на братята Димитър и Захари Зограф от Самоков. Съществува и хипотезата, че самите те са изографисали църквата. В близост до църквата се намира старото училище, построено през 1835 г. Освен със забележителната си архитектура, Широка лъка е известна и с песните си, които са съпроводени от каба гайда. В Широка лъка се намира Националното училище за фолклорни изкуства. В свободното време посещение на етнографския музей. Около 14:00 ч. отпътуване за село Гела. Селцето е известно не само заради културата, която съхранява, но и също така като здравен и енергиен център. Счита се за едно от трите най-силни енергийни места в България, наред с Рупите и Кръстова гора. Името му се споменава в ранните старогръцки писмени паметници, като родното място на легендарния музикант Орфей и като светилище на Дионисий. Всяко лято на 20 юли (Илинден) се провежда събор на селото на параклиса "Св. Илия". Село Гела е известно и с Националното гайдарско надсвирване. То се провежда през първата събота и неделя на месец август. Връщане в хотела около 16.00 ч. Свободно време. Празнична родопска вечер: жива музика и родопско меню. Нощувка.

8 ден
Закуска. Отпътуване в 10:30 ч. за София. Посещение на Бачковския манастир "Успение Богородично", който е ставропигиален манастир край село Бачково. Той е вторият по големина български манастир след Рилския. Разположен удачно на неголяма тераса, вдясно от поречието на Чепеларска река, до с. Бачково, на 10 км от Асеновград. В почивните дни и на големите църковни празници хиляди вярващи, поклонници и туристи посещават Обителта. Идват да се поклонят на светинята или просто да прекарат няколко часа сред манастирския покой или в красивите му околности. Микроклиматът на обградената от върховете на Родопите манастирска котловина е много благоприятен, лете прохладен, а през зимата сравнително мек. Това позволява в манастирската градина да се отглеждат всички видове зеленчуци, а от плодовете край него зреят дори смокини. Отпътуване за София в 15.00 ч. Пристигане на пл. Руски паметник около 18.30 ч.
Прочети още

Офертата е публикувана на

17.05.2019г. преди 5 години

Офертата, която разглеждате, е изтекла!
Топ цена: 459лв
Към офертата

Тръгване от

София

Транспорт

Автобус

Изтича след

00:00:00 днес

Престой

7 нощувки

Изхранване

HB - Закуска и вечеря

Цена на човек на ден

57лв/ден

Валидност на ваучера

от 17 Май до 08 Юли 2019

Предоставена от

Селена Тур

Популярни забележителности наблизо

Изминали оферти

С теснолинейка из Родопите за Великден! Еднодневна екскурзия до Велинград на 27 Април, с включен обяд
София 40 бр. 23 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 29 Март до 23 Април 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Перперикон, Кърджали, Златоград и Хасково! Нощувка със закуска, плюс транспорт
София 6 бр. 1 нощувка 23 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 30 Март до 3 Май 2019г.
Към офертата
Посети Смолян, Широка лъка, Чепеларе и Бачковския манастир! Нощувка със закуска, обяд и вечеря, плюс транспорт
София 11 бр. 1 нощувка 20 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 10 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Земенски манастир, Шишковци и Кюстендил на Лазаровден, плюс обяд в местно заведение
София 9 бр. 14 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 4 Април до 18 Април 2019г.
Към офертата
Екскурзия до Любляна, Лидо ди Йезоло и Загреб! 4 нощувки със закуски и 3 вечери, плюс транспорт
Италия, Словения, Хърватия 10 бр. 4 нощувки 32 дни 72лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Април до 30 Август 2019г.
Към офертата
Майска екскурзия до Тирана и Дуръс! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Албания 3 нощувки 28 дни 57лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 12 Април до 17 Май 2019г.
Към офертата
Виж шедьоврите на майстор Колю Фичето! Еднодневна екскурзия до Дряново и Дряновския манастир на 1 Юни
София 14 бр. 38 дни 29лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Април до 28 Май 2019г.
Към офертата
Един ден в Долината на розите! Екскурзия до Казанлък на 1 Юни
София 3 бр. 38 дни 25лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Април до 28 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскрузия до Чипровци и Чипровски манастир на 8 Юни, плюс обяд
София 1 бр. 32 дни 35лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Април до 1 Юни 2019г.
Към офертата
През Юни до Охрид и Скопие! 2 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт и възможност за остров Св. Ахил
Македония 11 бр. 2 нощувки 38 дни 52лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 13 Април до 28 Май 2019г.
Към офертата
Еднодневна екскурзия до Добърско и Горно Драглище на 29 Април, плюс празничен великденски обяд
София 1 бр. 3 дни 55лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 16 Април до 26 Април 2019г.
Към офертата
С теснолинейка из Родопите! Пътуване до Септември и Юндола, плюс обяд в хижа "Христо Смирненски"
София 27 бр. 40 дни 34лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 25 Април до 7 Юни 2019г.
Към офертата
До Орестиада, Димотика, Ивайловград, Вила Армира и село Мезек през Юни! Нощувка със закуска и вечеря, плюс транспорт
Гърция 1 нощувка 28 дни 43лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 25 Април до 7 Юни 2019г.
Към офертата
На плаж в Гърция! Еднодневна екскурзия до Аспровалта през Юли
Гърция 4 бр. 20 дни 39лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Април до 8 Юли 2019г.
Към офертата
Древни светилища по Южното Черноморие! Екскурзия до Поморие, Бегликташ, Св.Анастасия с 2 нощувки, закуски и транспорт
София 2 бр. 2 нощувки 25 дни 45лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 26 Април до 23 Май 2019г.
Към офертата
Посети Смолян, Широка лъка, Чепеларе и Бачковския манастир! Нощувка със закуска, обяд и вечеря, плюс транспорт
София 2 бр. 1 нощувка 14 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Май до 16 Май 2019г.
Към офертата
Почивка в Паралия Катерини през Май! 3 нощувки със закуски и вечери, плюс транспорт
Гърция 13 бр. 3 нощувки 19 дни 54лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 3 Май до 21 Май 2019г.
Към офертата
Един ден в Долината на розите! Екскурзия до Казанлък на 8 Юни
София 20 бр. 23 дни 25лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 14 Май до 6 Юни 2019г.
Към офертата
Лятна екскурзия до Трявна, Габрово, Етъра и Соколския манастир! Нощувка със закуска, плюс транспорт
София 2 бр. 1 нощувка 25 дни 50лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Май до 17 Юни 2019г.
Към офертата
Виж старите столици Плиска и Велики Преслав, както и Шумен, Мадара и Търговище! Нощувка със закуска и транспорт
София 15 бр. 1 нощувка 14 дни 40лв/ден Оферта от Grabo.bg
Валидност на ваучера:
от 17 Май до 31 Май 2019г.
Към офертата