Последно добавени
Покажи още статии

Последно добавени статии

10 от най-живописните екопътеки в България Ако се чудите къде да прекарате почивните дни, ето някои от най-хубавите места за разходка.
Прегледана: 58114
Добавена на: 19.05.2017
Източник: Vesti.bg

Освен невероятни природни гледки, тези живописни туристически маршрути със сигурност ще ви донесат така жадуваната отмора сред природата.

Южнородопската екопътека е известна още под името Дяволската пътека. Дълга е около 19км. Разходката ще ви заведе до няколко водопада в района, най-високият от които е 20м. Може би най-интересната забележителност там е Дяволският мост.

8. Хотнишка екопътека

Намира се на 14км от Велико Търново. Дълга е около 1,5км. Започва от Хотнишкия водопад, един от най-живописните в страната. Задължително вземете камерата си, защото гледките трудно могат да бъдат описани с думи.

9. Трънска екопътека

Намира се близо до границата със Сърбия, на 80км от София. Най-дългият маршрут е около 13 км или 8 часа преход. Има изградени дървени мостове, стълби и платформи за наблюдение. Не се бавете, защото маршрутът не се препоръчва след октомври.

10. Екопътека Бялата река

Обхождането ѝ трае около час, защото пътеката е дълга едва 1,8 км. До нея се стига по черен планински път, който започва на 200м от Калоферския мъжки манастир. Трасето пресича разпенените бързеи на планинската река по осем дървени моста.

Прочети цялата статия
Най-красивите водопади в България Те са радост за очите и наслада за душата – част от природното богатство на България
Прегледана: 23157
Добавена на: 19.05.2017
Източник: Vesti.bg

Водопадите са сред най-красивите творения на природата. За наше щастие в страната ни, освен тези, има още десетки красиви водопади. Те са радост за очите и наслада за душата – част от природното богатство на България.

Освен че е най-високият водопад на Балканите (124.5м.), той е и особено живописен и внушителен. За да стигнете до него, трябва да вървите около 4 часа от гр. Калофер, но определено си заслужава. Районът е уникален.

Прочети цялата статия